Crevillent a 10 de març, el Grup Municipal de Compromís valora el descens de l’atur en el mes de febrer, però el fet que desapareguin 104 persones de l’atur registrat no permet “tirar les campanes al vol”. En aquest sentit, Compromís assenyala que hi ha altres indicadors que mostren que la situació no és positiva, com l’augment de la precarietat laboral per la reducció de plantilles fixes i l’increment de l’ocupació a temps parcial.

L’atur registrat s’ha reduït lleugerament en el mes de febrer, 104 persones menys inscrites en les oficines d’ocupació, que situa en 4.865 el total de persones aturades. És una dada positiva, especialment si es compara amb l’ocorregut en anys anteriors, però segueix la tendència observada en els últims mesos: no es correspon el nombre de persones inscrites amb la pujada de l’afiliació a la seguretat social, per la qual cosa es manté la situació de descoratjament, entre unes altres, a l’hora de registrar-se en les oficines d’ocupació.

La lleugera millorança en les xifres de desocupació només afecta als homes, amb un descens de 93, mentre que el nombre de dones descendeix en 11, un mes més la situació laboral de les dones, quant a xifra d’aturats, és pitjor que la dels homes.

Quant a la cobertura de les persones aturades si tenim en compte les dades generals, estem davant una situació dramàtica, que s’agreuja a causa de les retallades que es vénen aplicant per part del Govern en tots els àmbits socials, i que venim denunciant des de fa molt temps. El nombre de persones aturades que no perceben prestació alguna ja està prop del 40%, la qual cosa suposa que dels aturats inscrits a Crevillent entorn de 2.000 ja no perceben cap prestació, a més caldria sumar els que no figuren inscrits en l’oficina d’ocupació.

La Regidora Aitana Mas manifesta que des de Compromís es valora el descens de l’atur encara que hagi estat modest. No obstant això, com venim explicant, hi ha altres indicadors que ens mostren que la situació no és tan positiva i que influeixen directament en la realitat del mercat de treball i de les persones. Així, la reforma laboral està tenint efectes perversos al mercat de treball, continua la destrucció d’ocupació fixa, amb un augment de la precarietat laboral per la reducció de plantilles fixes i l’increment de l’ocupació a temps parcial. Durant el període de crisi els salaris han descendit un 10%, la qual cosa suposa la deterioració de les condicions de vida i treball de gran part de la població, que encara que troben treball, és en unes condicions que en molts casos no suposa eixir del llindar de la pobresa.