El Govern municipal de Crevillent compta amb quasi 3 milions d’euros més per al pressupost de 2024 però no contempla la construcció de la piscina, la posada en marxa del Teatre Chapí ni la remodelació integral del Mercat d’Abastos. Tampoc les promeses de PP i Vox com la creació de aparcaments al centre ni la baixada d’impostos

Tard i amb moltes retallades, així és com arriba l’esborrany del pressupost municipal de Crevillent per a este 2024. El grup Acord per Guanyar, conformat per Compromís, l’Esquerra i Esquerra Unida, ha realitzat una primer anàlisi de l’esborrany presentat recentment pel govern crevillentí, el qual arriba tres mesos després de l’esperat.

“Disposen de 2,77 milions més respecte a l’any anterior, per la qual cosa queda invalidada la falsa excusa que no hi ha diners, no obstant això, no hi ha inversions noves que siguen significatives, tampoc obres rellevants. Deixen fora la piscina, el Mercat d’Abastos, el Teatre Chapí… A més, no sols no faran realitat els projectes del Govern del Canvi demandats per la ciutadania, sinó que tampoc executaran les seues promeses, com la construcció d’aparcaments en la zona centre, la compra d’un recinte per a un Centre de Dia o un Centre de Salut, ni la baixada d’impostos”, afirma la portaveu, Virgínia Moriel Bueno.

Des d’Acord han qualificat l’esborrany del pressupost com a “incomplet, decebedor i conformista”, ja que ve sense informes d’Intervenció i sense acabar, i a més de no incloure cap dels projectes reclamats pels veïns i veïnes de Crevillent s’ha retallat en molts altres que ja es realitzaven abans.

“On estan les promeses del PP i Vox? No sols han acabat amb els plans i propostes perquè Crevillent avance, sinó que a més estan empitjorant les condicions amb retallades generalitzades. Creiem prioritari apostar per accions com la posada en marxa del Chapí perquè encara que siga un projecte que depenga de la Generalitat ha de comptar amb una aportació municipal, en cas contrari demostren que no hi ha previsió d’obrir-ho enguany. En l’anterior etapa del PP es va destenyir i es va oxidar el cartell que prometia el Teatre, esperem que ara no succeïsca el mateix amb la porta”, afig Moriel.

Segons avancen des del grup de l’oposició, en els pròxims dies es reuniran amb l’equip de govern per a preguntar sobre alguns errors detectats, com a partides que no apareixen en l’apartat de subvencions i sí en despeses, o la inexistència d’inversions en l’àrea d’esports. Així com per a realitzar propostes amb la intenció que siguen incorporades en el pressupost.