Josep Candela, portaveu adjunt d'Acord per Guanyar
Josep Candela, portaveu adjunt d'Acord per Guanyar

PP i Vox aproven uns comptes municipals per a 2024 que exclouen la construcció de la piscina municipal, la remodelació integral del Mercat d’Abastos i retarden la posada en marxa del Teatre Chapí, tot això malgrat incrementar els ingressos per tributs en un 5,65%

Josep Candela, portaveu adjunt del grup, afirma que és un pressupost de “estancament i desil·lusió”, que es limita al manteniment de les necessitats i servicis bàsics i amb una perspectiva profundament elitista

El principal grup de l’oposició, Acord per Guanyar, ha votat en contra del pressupost municipal per a 2024, aprovat hui dijous 14 de març en ple extraordinari, per considerar que amb ell Crevillent fa un pas arrere.

“No es destina cap recurs a la construcció de la piscina municipal a pesar que en la legislatura anterior vam comprar el terreny i elaborarem el projecte. No s’han inclòs cap fons per a la posada en marxa del Teatre Chapí, per la qual cosa es retardarà. Tampoc es contemplen avanços en la remodelació integral del Mercat d’Abastos ni apareix cap obra nova” afirma Josep Candela, portaveu adjunt del grup.

Per al regidor el pressupost és “desolador”, perquè rebaixen o eliminen subvencions a associacions, com les de Medi Ambient (que baixen de 20.000 a 14.000 euros), l’ajuda a les comparses, als taxis, les de millora de polígons o els bo consum (totes elles eliminades), per nomenar algunes. “Neguen bandes de música a confraries a les quals se l’ajudava, i no vull ni imaginar com tractaran a les associacions de barri quan arriben les festes. Això sí, curiosament les partides que sumen són unes altres com les de Protocol i Alcaldia i, per descomptat, on no han retallat és en els seus sous. Estos pressupostos partixen d’una perspectiva profundament elitista”, afig l’edil.

Enguany el pressupost de PP i Vox ha incrementat els tributs un 5,65% entre impostos i taxes. En este sentit, des d’Acord recorden que “l’equip de govern ha incomplit la seua promesa electoral de baixar els impostos i, en el seu lloc, ens estan preparant per a tot el contrari”. Enguany recaptaran més que els exercicis anteriors. S’ha pressupostat un increment del 37% més en els preus de les activitats esportives, les quals augmentaran en més de 62.000 euros. I tot això en un context d’increment dels ingressos per la participació de l’Estat i amb una herència en positiu en l’arqueig municipal al moment de finalitzar el Govern del Canvi de més de 15,6 milions d’euros”, afig Josep.

Així mateix, ha criticat que este pressupost “arriba 100 dies tard; 100 dies de 365 sense poder aprovar subvencions, sense saber amb quines partides noves es podia comptar, i a més, sense cap inversió nova que estiguera recollida en el pressupost anterior”. Sorprén també que en el pressupost s’inclou l‘increment de la recaptació per sancions en més de 100 mil euros respecte a l’any passat, obrint dos partides més de sancions: les mediambientals i les relatives a la tinença d’animals.

Candela argumenta que els comptes municipals -que només serviran 9 mesos- submergixen a Crevillent en l’estancament i la desil·lusió ja que no hi ha inversions rellevants ni ambicioses i tampoc es contempla finalitzar els projectes començats des del Govern del Canvi. Es queden fora també altres projectes, molt necessaris, com la compra de recintes per a la futura construcció d’un Centre de Dia o d’un Centre de Salut i la promesa d’aparcaments en la zona centre.