Virginia Moriel i Esther Díez asseguren inadmissible l’ús particular d’un hospital públic a costa dels pacients i exigeixen la seua urgent reversió a la gestió pública

Els grups municipals de Compromís Elx i Crevillent s’han pronunciat després de conéixer la denúncia de treballadors de l’Hospital del Vinalopó sobre que el president de Ribera Salud, Alberto de Rosa, empresa privada que gestiona aquest departament de Salut, hauria tancat una hemiplanta per al seu ús personal com ha revelat el diputat de Compromís hui en ple de les Corts, Carles Esteve.

“És un fet molt greu que demostra fins a quin punt afecta l’interés públic la gestió privatitzada d’aquest centre sanitari”, ha afirmat Esther Díez i ha explicat que “de ser així seria un abús de poder per part d’Alberto de Rosa que afecta directament els pacients de l’Hospital Vinalopó que no van poder ser atesos per aquest ús suposadament fraudulent de de Rosa”.

“Cal recordar que la seua és l’empresa que més diners ha fet a costa de les privatitzacions de salut pública a la Comunitat Valenciana. Per tant, l’alcalde d’Elx, Pablo Ruz, ha d’explicar si aquests són els motius pels quals està en contra de la reversió de l’hospital. És incomprensible i injustificable que un alcalde defense els interessos d’una empresa privada per damunt dels drets dels seus veïns i veïnes. Notícies com les de hui ajuden a entendre millor la postura dels dirigents del PP”, ha manifestat Díez.

La portaveu del grup municipal s’ha preguntat “per què, sinó, com és possible que un alcalde preferisca que un hospital públic estiga en mans d’interessos empresarials que en mans de professionals del sistema públic?”.

Per la seua part, la portaveu del grup municipal de Crevillent, Virgina Moriel, ha assegurat que “és un fet totalment inadmissible. És molt greu i posa en evidència una vegada més el clientelisme d’aquest Partit Popular. És un exemple més de per què aquest hospital i tots els centres de salut d’aquest departament han de tornar a la gestió pública al cent per cent de manera urgent”.

“Els negocis, capritxos d’una empresa, no poden estar per damunt de la salut de les persones i dels veïns i veïnes de Crevillent, Elx, el Fondó de les Neus, Frares o Asp, perquè aquestes persones no valen menys que la resta de gent de la Comunitat Valenciana ni valen menys que Alberto de Rosa. Demanem tindre les mateixes garanties i que les nostres vides no siguen un número per garantir uns beneficis a final d’any. Volem saber què li deu Ribera Salud al Partit Popular per fer això i li demanem al govern de la Generalitat Valenciana que no siga còmplice d’aquesta desfeta. Està en les seues mans la salut de moltes persones i la reversió a la gestió pública d’aquest departament de Salut és una qüestió totalment urgent”, hi ha conclós Moriel.