• Segons l’última auditoria, l’Ajuntament de Crevillent estalviaria 200.000 € si el servici de manteniment de les zones enjardinades passara a ser municipal
  • El nou contracte, que va hui a Ple, no complix les necessitats de personal ni de maquinària i deixa fora la recollida selectiva de les papereres dels parcs i jardins i el servici de trituració i compostatge de la poda

El grup municipal Acord per Guanyar (conformat per Compromís, l’Esquerra i Esquerra Unida) ha traslladat al Govern un llistat de mancances detectades en el nou contracte del servici de manteniment de les zones enjardinades de Crevillent, amb vigència per a cinc anys, que hui dimarts, 27 de febrer, va a Ple per a la seua aprovació.

“No es contempla el manteniment de les papereres de reciclatge i orgànic dels parcs i jardins, un servici que es realitza des que es va implantar en la nostra localitat la recollida selectiva en estos espais gràcies a una subvenció europea. Tampoc s’ha inclòs el servici de trituració de la poda i compostatge de residus, el qual entenem que és fonamental en ser una necessitat sobrevinguda per la Llei de Residus estatal (Llei 7/2022, de 8 d’abril) que està previst que s’aplique pròximament i afecte la crema” afirma la portaveu del grup, Virginia Moriel Bueno.

Des d’Acord remarquen que en el nou contracte no s’ha inclòs part de la maquinària que es considerava necessària en l’informe de necessitats tècniques elaborat per l’oficina tècnica municipal a principis del 2023. “S’exclou un camió elèctric i la maquinària d’elevació. És un fet que no s’entén, menys encara si tenim en compte els requeriments de nous servicis com el manteniment dels estanys del Parc Nou, i la incorporació de zones enjardinades de les instal·lacions esportives i d’altres noves com la de la plaça del Teatre Chapí”, assenyala Moriel.

La crítica s’estén a l’àmbit de personal, on també s’ha retallat. “És incomprensible que segons les necessitats tècniques establides este any passat des de l’Ajuntament feien falta 11 operaris, 1 jardiner, 1 peó jardiner i 1/6 palmerero i ajudant per a la retirada residus, en canvi ara només es contemplen 12 treballadors en el contracte” argumenten des de la coalició.

Respecte a l’aprovisionament dels materials, s’han deixat fora els relatius a treballs de manteniment d’instal·lacions, treballs d’obra civil i la reposició d’albero, els quals sí que estaven en l’informe de necessitats redactat pel tècnic municipal.

Des d’Acord per Guanyar avancen que el seu vot a esta contractació en el Ple serà en contra i defenen el model de gestió pública per a este servici. “La contracta actual estava sense una nova licitació a l’espera dels estudis per a la municipalització, i ara, després d’obtindre els resultats de l’auditoria contractada des de l’Ajuntament de Crevillent, ha quedat clar que la municipalització del servici beneficiaria al nostre poble perquè, a més de proporcionar unes millors condicions laborals als treballadors i ser més flexible, s’estalviaria prop de 200.000 euros a l’any”, afigen.