• L’equip de Lourdes Aznar rebutja la moció d’Acord per Guanyar que plantejava destinar al Col·lectiu d’Estudiants Universitaris l’import sobrant dels llocs d’assessors polítics a Alcaldia. “L’alternativa que li plantegen als estudiants universitaris de Crevillent és que reduïsquen els horaris dels autobusos”, afirmen des del prinicipal grup de l’oposició

Crevillent 29.09.2023.- Acord per Guanyar  -el grup polític amb més suport dels crevillentins i crevillentines en les passades eleccions- va fer arribar al Ple ordinari de setembre una moció que contemplava incrementar l’ajuda de l’ajuntament al CEU. Una iniciativa que naix després de reunir-se amb els representants del  co·lectiu on van traslladar la insuficiència de fons per a fer front a les despeses del servei de transport universitari que enllaça la localitat amb l’Universitat d’Alacant (UA) i que va ser rebutjada pel Govern de PP-VOX.

“Aquest col·lectiu es va posar en contacte amb nosaltres en el mes de setembre per explicar-nos la situació en la que es trobaven i l’únic que hem pretés ha sigut atendre’ls, recolzar-los i ajudar-los en la mesura que siga possible per millorar eixa situació. És per això, que després de la reunió que vam tenir amb ells el 14 de setembre, vam decidir presentar esta moció, després d’estudiar-la, consultar-la amb la intervenció municipal i confirmar que no hi ha cap impediment. Pensem que és una bona iniciativa invertir els diners que estaven destinats a assessors d’unes places que no s’han cobert en ajudar als estudiants universitaris en les despeses del transport”, ha explicat la regidora Fàtima Candela Planelles.

“L’alternativa que proposa el Govern és reduir els horaris a partir d’abril però a els i les estudiants no els sembla una bona alternativa pels inconvenients que això comporta amb esperes que es podrien prolongar entre dos i tres hores”, afig Fàtima.

En resposta a la informació que ha donat el PP respecte a la moció presentada per Acord per Guanyar, “vull dir que en cap moment nosaltres hem fet cap declaració ni publicat cap nota de premsa on es responsabilitze al PP de l’actual situació del Col·lectiu d’Estudiants Universitaris; no vull pensar que no s’hagen llegit bé la moció. Evidentment la pujada dels carburants ha afectat al cost del transport greument i la situació econòmica del col·lectiu d’estudiants ha anat empitjorant des del 2021 fins ara, que es troba en una situació crítica, i és per això que hem decidir actuar, per a estar sempre al seu costat”, assenyala la edil.

A més, segons indica Fàtima “el PP menteix i ho fa especialment en l’últim punt del seu comunicat, on assegura que Acord per Guanyar no sabia cap de les dades sobre el col·lectiu (com número de socis, número de trajectes que es fan diàriament o quant costa el servei del bus). Totes les dades les tinc arreplegades jo personalment en la meva tauleta i és algo que es pot demostrar molt fàcilment encara que no vaig poder defensar la moció per motius de salut. Després dels primers 100 dies del nou govern bipartit PP-VOX, per favor els demanem que deixen de fer oposició a l’oposició i comencen a governar”.