Imatge del Ple Ordinari de setembre de 2023
Imatge del Ple Ordinari de setembre de 2023

• Acord per Guanyar alerta que Lourdes Aznar ha deixat a la localitat amb una única patrulla alguna nit i ha perjudicat la seguretat amb una disminució dels fons destinats a la plantilla de la Policia Local, una cosa que es traduirà en la carència d’agents

El Govern municipal de Crevillent ha disminuït els fons destinats a la plantilla de la Policia Local, una retallada que el grup municipal Acord per Guanyar ha lamentat perquè deixa el servei en precari i, entre altres conseqüències en matèria de seguretat, suposarà que la localitat passe a comptar moltes nits amb una única patrulla noctura, tal com ha succeït en diverses ocasions aquest estiu.

Aquesta retallada ve a conseqüència de la modificació de crèdits aprovada ahir dimarts en el ple ordinari de setembre que es tradueix en una reducció de 60.000 € respecte a la que es va emportar a ple el mes de juliol que estipulava un import de 120.446 € i que el propi Govern no va aprovar (una cosa insòlita en el municipi).

“Tant en el Govern del Canvi com durant els anteriors governs del PP sempre s’ha aprovat aquesta modificació de crèdits al juliol, no obstant això ara arriba dos mesos més tard i per la meitat de l’import amb el perjudici que això suposa per a la plantilla de la Policia Local i, per tant, per al servei que presten al poble de Crevillent”, afirma el regidor Josep Candela.

“El Govern de PP-VOX està deixant el servei de la Policia Local en precari. Els números no donen perquè la modificació de crèdits aprovada ahir és totalment insuficient en ser la meitat de la quantitat necessària que estava estipulada en els informes tècnics. Lourdes Aznar ha d’assumir la responsabilitat i realitzar una modificació de crèdits de l’import suficient per a garantir la seguretat a Crevillent i evitar la carència d’agents, una cosa que es notarà greument quan es vagen 13 agents al IVASPE, un fet ja programat”, afig l’edil.

Finalment, des d’Acord per Guanyar s’ha denunciat l’intent de desinformar a la ciutadania “dient que es reforça el servei quan la realitat és que es retalla per la meitat del necessari, o quan es diu que se suplantaran les necessitats per 6 o 7 policies nous quan són 13 els que han d’anar a l’acadèmia IVASPE i deixaran temporalment de prestar servei a Crevillent”.

El primer recorte del Partido Popular y Vox en Crevillent deja a la Policía Local en precario

  • Acord per Guanyar alerta que Lourdes Aznar ha dejado a la localidad con una única patrulla alguna noche y ha mermado la seguridad con una disminución de los fondos destinados a la plantilla de la Policía Local, algo que se traducirá en la carencia de agentes

27.09.2023- El Gobierno municipal de Crevillent ha disminuido los fondos destinados a la plantilla de la Policía Local, un recorte que el grupo municipal Acord per Guanyar ha lamentado porque deja el servicio en precario y, entre otras consecuencias en materia de seguridad, supondrá que la localidad pase a contar muchas noches con una única patrulla noctura, tal y como ha sucedido en varias ocasiones este verano.

Este recorte viene a consecuencia de la modificación de créditos aprobada ayer martes en el pleno ordinario de septiembre que se traduce en una reducción de 60.000 € respecto a la que se llevó a pleno el pasado mes de julio que estipulaba un importe de 120.446 € y que el propio Gobierno no aprobó (algo insólito en el municipio).

“Tanto en el Govern del Canvi como durante los anteriores gobiernos del PP siempre se ha aprobado esta modificación de créditos en julio, sin embargo ahora llega dos meses más tarde y por la mitad del importe con el perjuicio que eso supone para la plantilla de la Policía Local y, por lo tanto, para el servicio que prestan al pueblo de Crevillent”, afirma el concejal Josep Candela.

“El Gobierno de PP-VOX está dejando el servicio de la Policía Local en precario. Los números no dan porque la modificación de créditos aprobada ayer es totalmente insuficiente al ser la mitad de la cantidad necesaria que estaba estipulada en los informes técnicos. Lourdes Aznar debe asumir la responsabilidad y realizar una modificación de créditos del importe suficiente para garantizar la seguridad en Crevillent y evitar la merma de agentes, algo que se notará gravemente cuando se vayan 13 agentes al IVASPE, un hecho ya programado”, añade el edil.

Por último, desde Acord per Guanyar se ha denunciado el intento de desinformar a la ciudadanía “diciendo que se refuerza el servicio cuando la realidad es que se recorta por la mitad de lo necesario, o cuando se dice que se suplantarán las necesidades por 6 o 7 policías nuevos cuando son 13 los que deben ir a la academia IVASPE y dejaran temporalmente de prestar servicio en Crevillent”.