• Des del grup de l’oposició insten a intensificar les tasques d’higienització de la via pública i a no abandonar els barris pel fet que quasi una setmana després de finalitzar les festes patronals els carrers de la localitat continuen replets de fem, brutícia i orins

Crevillent 16.10.2023.- Són nombrosos els veïns i veïnes que estos dies es queixen de l’actual estat de brutícia dels carrers del municipi catifer. Exposició a olors roïns, presència d’orins, absència de contenidors i brossa acumulada en la via pública (botelles, llandes, puntes de cigarret, bosses, envasos de plàstic…) són alguns dels inconvenients als quals s’estan enfrontant els crevillentins i crevillentines encara, sis dies després que finalitzaren les seues festes patronals.

Davant esta situació, des del principal grup polític de l’oposició (Acord per Guanyar) demanen una solució a través del reforç del personal i de les actuacions de neteja, a més de l’aigualeig de les diferents zones i barris de la localitat, una mesura que va començar a implementar el Govern del Canvi a la seua arribada en 2019. “És una llàstima que no s’haja aprofitat l’absència de vehicles als carrers tallats per a intensificar els aigualejos abans i després de les desfilades i cercaviles i entorn als contenidors, tal com hem fet durant els anys anteriors”, afirma la portaveu Virginia Moriel.

La regidora ha informat que l’any passat es va realitzar una modificació del contracte per a la incorporació d’una hidronetejadora més, la qual no ha sigut utilitzada durant estes festes. “Este any només s’ha realitzat l’aigualeig d’uns pocs carrers, no del recorregut complet i de les vies de l’entorn com solíem fer. Per posar només un exemple, en el Calvari no s’ha netejat després de finalitzar l’Alardo d’Arcabusseria, per la qual cosa esta zona ha estat diversos dies en un estat lamentable” afig.

“Hi ha nombrosos contenidors de cartó i envasos lleugers que porten dies desbordats, hi ha molts contenidors de fem danyats i, durant estes festes s’han col·locat molt poques papereres de reforç en els principals punts de confluència, al contrari del que va fer el Govern del Canvi en els anys anteriors i a pesar que ho vam recordar en el ple amb temps. Esta última és una mesura senzilla i econòmica que facilita el seu ús tant en les cercaviles i desfilades com en la resta d’esdeveniments i permet gaudir d’un poble més net durant les festes i després però que el nou Govern ha ignorat”, explica Virginia.

La portaveu d’Acord per Guanyar ha assenyalat que, si bé no es pot oblidar la responsabilitat i conscienciació ciutadana per a mantindre el municipi en bones condicions, és normal que després de les festes patronals hi haja una acumulació de brutícia major a la carrers pel que és un deure del Govern municipal tindre planificada la intensificació de les tasques de neteja en els diferents barris i en espais de gran afluència com la Plaça de la Constitució, la Plaça de la Comunitat Valenciana i els seus voltants.

D’altra banda, des del grup municipal sol·liciten que es complisca el punt del contracte amb l’empresa que contempla que una vegada per setmana es netegen els contenidors i els seus voltants en les zones de l’extraradi.