Crevillent, 13 de gener. El Grup Municipal de Compromís per Crevillent, veu amb preocupació les diferents queixes que s’estan produint en relació als canvis de titularitat de l’aigua i d’altres impostos i taxes a causa dels canvis normatius que s’han produït en la Generalitat.

Està ocorrent amb freqüència que hi ha propietaris d’habitatges que mantenen la titularitat d’habitatges de persones mortes o antics propietaris per la impossibilitat de regularitzar la seua situació a causa que no compleixen amb normes urbanístiques actuals però si els complien fa anys.

També ocorre el mateix amb habitatges que tenen infraccions menors que ja han prescrit i moltes amb una antiguitat superior al Pla General de 1983.

Aquesta situació que abans podia resoldre’s a través de les cèdules d’habitabilitat indicant que reunien les condicions d’habitar un habitatge ara es complica ja que es ve exigint una cèdula de primera ocupació amb signatura d’arquitecte de compliment de condicions d’habitabilitat i també de compliment de les normes urbanístiques actuals.

A tot açò cal afegir certa lentitud en la tramitació d’aquests expedients de canvi de titularitat el que dificulta una correcta regularització de la situació, i que els padrons fiscals s’ajusten a la realitat.

Per a Penalva, Portaveu Municipal, aquest també és un problema social que cal resoldre i que afecta a nombrosos veïns i que en altres municipis ho han resolt fa anys. Afig Penalva que és necessari compatibilitzar el compliment de les normes urbanístiques, l’agilitat en la tramitació amb el sentit comú. Per açò pretendre que s’adapten a la legalitat urbanística actual moltes construccions de fa dècades, moltes del segle passat i que per tant ja estan prescrites fa inviable qualsevol política raonable i coherent en aquest assumpte.

Penalva ha manifestat que aquesta situació ha de resoldre’s per part de l’Ajuntament, i com en altres localitats fer una regulació mitjançant una normativa local que possibilite que de complir-se les condicions d’habitabilitat d’un habitatge siga possible només a l’efecte de titularitat poder canviar el nom al titular real i evitar que continuen rebuts d’aigua o de llum a nom de persones mortes o de titulars que realment ja no ho són, o que en cas de baixa per qualsevol motiu no puguen recuperar el subministrament d’aigua potable i qualsevol altre servei públic general.