Crevillent, 12 de gener. Penalva, Portaveu Municipal de Compromís, ha manifestat que l’única cosa que li interessa a l’Alcalde és que l’IBI no puge per a no ser impopular en un any electoral, però recorda que no és la primera vegada que actua així. I que no és de fiar perquè després de les eleccions, en el primer any de la legislatura té per costum fer tot el contrari, que és pujar els impostos de tots els veïns.

És el mateix interès que mancant cinc mesos de les eleccions s’apressa a alçar els carrers del poble amb un objectiu electoral i no per una planificació continuada de manteniment i conservació dels nostres carrers, atenent a les necessitats reals i prioritàries que té el poble.

Penalva ha recordat que en aquesta legislatura el PP ha pujat l’Impost de Béns Immobles més del 6% i que durant els dos primers anys la pujada va arribar a aconseguir el 10%. Pujades totes que han estat pagant els veïns i veïnes de Crevillent sense una contraprestació de millora dels serveis que presta l’Ajuntament. Mentre salaris i pensions dels crevillentins i crevillentines han baixat o s’han mantingut congelades.

No és cert com afirma el Govern Municipal que a Crevillent es paguen pocs impostos. Des que va entrar el govern del Partit Popular la pressió fiscal ha anat incrementant-se contínuament fins a pràcticament triplicar-la en les seues 20 anys de govern.

Penalva, considera que la baixada de la quota de l’IBI no compensarà en cap cas, la pujada del valor cadastral, ja que aquesta pujada tindrà repercussió sobre altres impostos que també paguen els ciutadans, tals com l’Impost de la Renda, l’Impost de Successions, el de Patrimoni o la Plusvàlua. A més també tindrà repercussió en els càlculs per a rebre ajudes bàsiques.

Penalva afig que a més a Crevillent, l’assumpte és més greu perquè ací sí que s’ha produït una devaluació del valor dels habitatges important, per la qual cosa no està justificada l’augment del valor cadastral i que seguirà pujant durant els pròxims anys.

Per a Compromís les valoracions conjuntes i a través d’un percentatge són injustes i injustificades ja que no cerquen en cap cas ajustar-se al 50% del valor real de l’habitatge sinó que es realitza amb una fi merament recaptatòria.

Per tot açò Compromís considera que l’important és que als veïns de Crevillent no se’ls puge els impostos injustament. No tornar a pujar l’IBI és raonable quan ja se’ls ha pujat en els últims anys, però no ho és la revisió cadastral que ha decretat el Govern i que és una pujada indirecta d’impostos.