Existeix consens en la nostra societat sobre la gravetat de les agressions en el àmbit educatiu. Fenòmens com el “bullying”, o el assetjament escolar, tenen greus conseqüències per a la salut física i psíquica de las víctimes.

L’origen d’aquestes agressions es troba en valors com la competitivitat ferotge o l’ús de la violència front al diàleg i es troben presents a la totes les etapes educatives preuniversitaries, des d’infantil fins al Batxillerat i Formació Professional.

Per altra banda la prevenció d’aquesta xacra forma part de la lluita per la igualtat que han d’impulsar els poders públics, que no serà completa si no treballem al mateix temps contra altres desigualtats; como el masclisme, la xenofòbia, la homofòbia o el racisme.

 

Correspon als poders públics, a la comunitat educativa i als pares i mares, intervindre front a aquests fenòmens. No obstant això els Equips d’Orientació i de recolzament es troben desbordats

Des del col·lectiu de Joves amb Compromís per Crevillent creiem que s’han tindre un paper de prevenció que siga complementari dels protocols actuals o futurs que se puguen posar en marxa. També considerem que l’Ajuntament de Crevillent deu ser un protagonista actiu en la prevenció d’aquests problemes, amb la col·laboració dels Centres Educatius i les seues AMPES, les Regidories de Cultura, Joventut i Educació a més el Consell Escolar Municipal.

Por tot allò exposat volem instar a l’Alcaldia a que es comprometa a impulsar les següents propostes:

Que l’Ajuntament de Crevillent deu tindre una intervenció complementaria en la prevenció d’aquest problema. En aquest sentit proposem al Consell Escolar Municipal i les Regidories de Cultura i Educació que s’implique en posar en marxa iniciatives que contribuisquen a pal·liar aquest problema des de l’educció infantil fins al Batxillerat i Formació Professional: 

  • Organitzar durant el curs activitats de divulgació dirigides a professores, famílies i alumnes, per a facilitar la detecció de l’assetjament escolar o “bullying” i ciberassetjament en totes les seues formes i com afrontar-lo, formant en la resolució pacífica dels conflictes, en la tolerància, i privilegiant la mediació escolar com forma de resoldre’ls.
  • Llençar una campanya de sensibilització dirigida a la comunitat escolar i a la població en general, mitjançant l’edició de fullets i l’aprofitament dels portals institucionals que pose de relleu aquesta problemàtica concreta.
  • Dissenyar un Pla Integral de Prevenció de l’Assetjament Escolar que es puga implementar en els centres escolars del municipi que també incorpore mesures per combatre el cyberbullying que apareix fora del centre escolar.
  • Estudiar la possibilitat de posar en marxa un serveid’assessorament especialitzat, mitjançant una línia telefònica gratuïta, o a través del servei de la Oficina Municipal d’Atenció al Ciutadà (OAC), dels Serveis Socials, del Gabinet Psicopedagògic o del nou Servei de Mediació. Destinada a prestar atenció i orientació a les víctimes, inclús la realització de denuncies de situacions d’assetjament i violència escolar entre l’alumnat.
  • Les persones representants municipals en els Consells Escolars del municipi presentaran informe anual davant aquesta Corporació amb totes les incidències detectades en relació en l’assetjament escolar, així com com les mesures adoptades, i noves propostes d’intervenció.