Compromís proposa, en la Comissió de Serveis Socials, que l’Ajuntament done acollida a refugiats que estan fugint de la guerra

Crevillent a 7 de setembre, Compromís considera que la situació dramàtica que estan patint milers de sers humans que han hagut de fugir de la guerra necessita respostes ràpides per a detenir este drama humanitari.

Durant l’any 2015 han arribat a les costes europees unes 350.000 persones, segons les xifres de l’Organització Internacional de les Migracions, un 60% més de les arribades registrades en tot l’any 2014. Segons l’últim informe de tendències globals de l’Agència de les Nacions Unides per als refugiats, els conflictes i la persecució van obligar a abandonar la seua casa a una mitjana de 32.000 persones al dia que en la seua majoria fugen de la guerra i més del 40% són xiquets

Ajuntaments com el de Barcelona, Madrid, València, Alacant i molts municipis més ja han manifestat la seua voluntat de formar part de la xarxa de ciutats-refugi, i des del Govern de la Generalitat Valenciana la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives també ha anunciat l’inici de gestions amb l’adhesió del País Valencià a aquesta xarxa, com a Comunitat acollidora.

La regidora de Compromís Dory Cortés manifesta que en els últims dies alguns crevillentins ens han manifestat el seu interès a col·laborar en la mesura del possible en l’acolliment de refugiats, i considera que a Crevillent no podem quedar indiferents davant aquest drama humà l’Ajuntament de Crevillent ha d’oferir-se per a l’acollida solidària de  refugiats de forma coordinada amb la resta d’administracions i crear així una xarxa solidària que puga pal·liar el patiment de milers de sers humans.

 I és per això que es proposa que l’Ajuntament deu de ser qui organitze i coordine esta tasca solidaria, per lo que en la proposta presentada per Compromís es demana que des d’aquest Ajuntament es mostre la seua disposició, i s’inicien totes les gestions i tràmits necessaris perquè Crevillent forme part de la xarxa de ciutats-refugi oferint-se per a l’acolliment solidari de refugiats, de forma coordinada amb el Govern central i amb el Govern Valencià i contribuir a pal·liar, en la mesura de les nostres possibilitats, les conseqüències d’aquests conflictes. Així com la creació d’un registre de famílies crevillentines que mostren la seua disposició a poder col·laborar o acollir a alguna família de refugiats.

 

Arxivat en: Ajuntament de Crevillent, Generalitat Valenciana, Serveis Socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *