El Grups Municipals Compromís, PSOE i l’Esquerra han presentat una bateria d’iniciatives per al plenari de mes de juliol relacionades amb la problemàtica de l’aigua en la zona d’Els Pontets i El Castell Vell.

Les mocions han sigut consensuades pels tres grups municipals amb aportacions de la Plataforma d’Afectats d’Els Pontets, amb l’objectiu de donar solucions a una problemàtica greu que afecta a una part important de veïns i veïnes.

Cada una de les mocions intenta donar resposta a una part determinada del problema. D’eixa forma, la primera de les mocions que es debatrà proposa la creació d’una comissió especial per a tractar els problemes de l’aigua a la Serra de Crevillent, que haurà d’estar composada per representants de tots els grups polítics i de les associacions afectades. La tasca principal d’esta comissió serà estudiar les diferents opcions possibles fer arribar aigua a la zona afectada.

La segona de les mocions proposarà que l’Ajuntament garantisca l’aigua potable a la zona d’ Els Pontets, en una quantitat adequada per permetre una vida digna, que segons l’Organització Mundial de la Salut hauria de ser entre 50 i 100 litres per persona i dia. A més, es proposa que des de l’Ajuntament assumisca part del cost del subministrament d’esta aigua.

En la tercera de les mocions es proposa exigir a totes les administracions amb competències en matèria de gestió de l’aigua que s’informe a l’Ajuntament en les qüestions relacionades amb l’aigua de l’EDAR i siga tenida en compte la seua opinió, així com que es facen anàlisis de l’aigua en diferents punts i una auditoria per conèixer i avaluar el compliment de les condicions de finançament públic per a la construcció d’estes infraestructures relacionades amb la concessió de l’aigua de l’EDAR.

Amb aquestes mocions els tres grups Compromís, PSOE i l’Esquerra volen col·laborar en la solució amb el problema de l’aigua d’Els Pontets, per la qual cosa demana a la resta de grups, PP i C’s, que donen el suport a aquestes iniciatives.