Crevillent, 13 de juliol. El Partit Popular i Ciudadanos aproven el nou règim econòmic de l’Alcalde, els Regidors i dels Grups Municipals, amb l’abstenció de Compromís i Esquerra i el rebuig del PSOE.

Compromís ha mantingut la seua abstenció tal com ho va anunciar en l’última reunió negociadora amb tots els grups polítics. La falta d’acord en aquesta ocasió per part de tots els grups de l’oposició, la rebaixa de les proposta inicial del PP motivada per l’aprovació de part de les propostes que va plantejar el portaveu Municipal de Compromís José Manuel Penalva han possibilitat una aproximació important però insuficient perquè fóra recolzada pel nostre grup.

Per part del PP es va acceptar la nostra proposta de congelar totes les partides destinades a les retribucions i aportacions als Grups Municipals i que l’aparició d’un nou grup l’assumírem entre tots.

Una altra de les propostes de Compromís aprovades va ser la flexibilitat quant a la conversió de les dedicacions parcials de l’oposició en personal eventual sense que supose en cap cas un major cost. Açò possibilitava la creació de nous llocs de treball i el suport als grups en les tasques administratives i d’atenció al públic.

En canvi no es va admetre una redistribució més equitativa i justa de les retribucions en relació a la representació actual, ni la rebaixa fins als 42.000 euros bruts anuals del salari de l’Alcalde.

Totes aquestes consideracions i atès que no hi havia acord de la majoria dels grups respecte a les dues propostes plantejades per Compromís com la plantejada per Esquerra. Aquest grup va adoptar la decisió més raonable que és l’abstenció.

Respecte a la proposta que cinc minuts abans del Ple va plantejar el Grup Socialista, mantenia el sou de l’Alcalde prop dels 50 mil euros anuals bruts, per la qual cosa no podia ser assumit, a més de la impossibilitat d’una correcta valoració per part d’aquest Grup Municipal i del Col·lectiu en presentar-se moments abans del Ple i no com hauria d’haver-se fet en les reunions prèvies, tal com va fer aquest grup com el d’Esquerra o el propi PP.