Compromís demana que els menjadors escolars estiguen oberts tot l’estiu

Crevillent a 4 de juny. Compromís considera necessari que els menjadors escolars estiguen oberts durant tot el període vacacional.

La Regidora Dory Cortés manifesta que resulta inacceptable que Crevillent no figure entre els municipis que han sol·licitat tenir obert els menjadors escolars durant tot el període vacacional amb l’objectiu que els xiquets i xiquetes les famílies de les quals no disposen de recursos econòmics tinguen garantida una adequada alimentació diària.

El propi Ajuntament només ha demanat l’obertura des de finals de les classes fins al 31 de juliol, la qual cosa suposa que les famílies sense recursos amb xiquets i xiquetes en edat escolar no se’ls garantisca una alimentació adequada ni durant els primers dies de juny i durant tot el mes d’agost.

Des de Compromís creiem que l’Ajuntament de Crevillent havia d’haver optat com ho han fet altres onze ajuntament de la província per ampliar el termini d’obertura dels menjadors. Mentre el nou govern de la Generalitat es constituïsca i inicie el projecte de tenir oberts els menjadors tot l’any.

Per a Dory Cortés no hi ha excusa ni justificació per a no veure la realitat del nostre poble i les dificultats que algunes famílies tenen per a poder garantir una alimentació adequada als xiquets i xiquetes per la falta de recursos a conseqüència de l’atur i la crisi social. Ni existeix justificació ni excusa per que hi haja vacances de funcionaris o polítics per a no prestar aquest servei que és una qüestió d’emergència social.

És propòsit de Compromís tant si està en el govern de la Generalitat o en l’Ajuntament donar solució a aquest problema que és prioritari i urgent. I de ser triat Alcalde, José Manuel Penalva el pròxim 13 de maig, tal com va anunciar en campanya la seua primera decisió política és reunir-se immediatament amb totes les ONGs, (Caritas, Sant Vicent de Paul, Creu Roja…) per a conèixer de primera mà la realitat diària de les persones que tenen problemes i establir un pla urgent per a ajudar a totes les persones amb el risc d’exclusió social, que incloga de forma immediata que els menjadors estiguen oberts durant el mes d’agost fins al 3 de setembre.

Arxivat en: infants, Programa de Govern, Serveis Socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *