Compromís afirma que l’Ajuntament ha de ser transparent, honest i participatiu

Crevillent, 20 de maig, Compromís per Crevillent afirma que un Ajuntament ha d’estar al servei del ciutadà i no a l’inrevés, per tant és imprescindible per a aconseguir-ho que hi haja transparència en la gestió, honestedat en les persones que ocupen càrrecs públics i participació de la ciutadania en les decisions importants que adopten els òrgans municipals.

José Manuel Penalva, Portaveu Municipal i candidat a l’Alcaldia, ha desgranat algunes de les propostes per a un canvi en l’administració municipal i en la forma de gestionar un municipi. Entre unes altres ha destacat que estarà prohibit que cap regidor ni funcionari reba regal algun. Existirà un registre de visites de l’Alcaldia, es publicaran les factures que paga l’Ajuntament i hi haurà un portal específic de la transparència.

En matèria de participació, els ciutadans podran triar fins a un 50% dels pressupostos destinats al capítol d’inversions i es crearà un Consell Municipal Veïnal per a canalitzar els problemes i les manques de cada barri del municipi.

Penalva, ha assenyalat que els ciutadans per primera vegada en la història del municipi podran conèixer en els primers mesos de la legislatura, el Pla de Legislatura, i el Pla Anual del Govern perquè puguen avaluar-ho i saber en tot moment en què es va a gastar els diners i que és el que es va a realitzar i a més si es compleixen els objectius.

Afig Penalva que el model de govern al servei de la ciutadania, no té res a veure amb el vist fins hui, on els ciutadans a més participaran en les decisions importants, com pot ser les formes de gestió dels serveis públics. A més coneixeran tots els processos de contractació de personal per a evitar el “enxufisme” i hi haurà un registre de proveïdors per a evitar contractacions a dit a les mateixes empreses.

Arxivat en: Ajuntament de Crevillent, Eleccions municipals 2015, Trasparència

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *