Crevillent a 14 de maig. El Portaveu del Grup Municipal de Compromís per Crevillent i candidat a l’Alcaldia José Manuel Penalva ha donat a conèixer algunes de les seues principals propostes en matèria econòmica.

Penalva ha afirmat que la desocupació i la falta de vitalitat econòmica de la localitat és un dels principals problemes que té el nostre municipi. Les dades a Crevillent són tremendes i superen les dades dels municipis del nostre entorn, com és el cas que Crevillent tinga 4.394 aturats i una taxa d’atur propera al 36% segons la població activa i que prop del 64% dels aturats crevillentins manquen de qualsevol prestació per desocupació.

Cap govern local pot mirar a un altre costat amb aquestes dades sobre la situació econòmica a Crevillent, recorda Penalva que a més hem pogut veure com en aquests últims anys han tancat empreses emblemàtiques, ha disminuït considerablement la nostra indústria tradicional i els nostres joves es veuen obligats a emigrar del seu poble per falta d’oportunitats.

Des de Compromís, hem pogut configurar un ambiciós i valent programa de noves idees per a la reactivació de la nostra economia local, sense descurar als sectors tradicionals del nostre poble com la Catifa o el comerç.

Per a açò anem a crear un Programa integral d’Educació en la Innovació coordinat amb els centres educatius i els joves, un pla que implica incrementar notablement el fons bibliogràfic de la localitat, disposar d’una biblioteca en la zona sud i en el Centre Jove. A més de desenvolupar programes de formació per a la inserció més enllà dels cursos oficials que en molts casos estan bastant desfasats en àrees tecnològiques.

Una altra de les mesures importants que es van a plantejar és la creació d’un Pla Estratègic de Desenvolupament Tecnològic que contemple la cooperació amb altres municipis i les universitats i puguen servir d’intermediari amb els instituts tecnològics, l’objectiu és promoure el desenvolupament d’empreses de base tecnològica que no necessita grans inversions i on podem ser competitius.

Quant al sector de la construcció, Compromís va a realitzar diferents programes de reforma i rehabilitació del nostre nucli urbà on tenim un important problema de deterioració i d’altra banda anem a elaborar un valent programa d’economia verda que contemple, entre altres mesures, un Pla d’energies alternatives per a tots els edificis públics municipals.

Des de Compromís volem que Crevillent siga un referent en l’ús d’energies renovables, on una important labor ja l’està exercint la nostra Cooperativa elèctrica i per una altra un referent quant a la qualitat ambiental del poble, qualitat en l’aigua que bevem i qualitat en l’aire que respirem així com en la neteja dels nostres carrers, les nostres pedanies i la nostra serra i camps.

Un gran pacte per l’ocupació local i la creació d’un Consell Econòmic Local s’engegarà en els primers dies de la pròxima legislatura i anem a comptar amb sindicats, empresaris, comerciants, universitats i tècnics, perquè són ells els que coneixen els problemes reals del dia a dia i aquest Consell serà un òrgan que puga coordinar els diferents programes de promoció econòmica.