El PP vol que solament estudien els rics

Crevillent, 18 de febrer, Compromís ha presentat una moció per al pròxim Ple ordinari dirigida als joves estudiants i a les seues famílies perquè l’Ajuntament es manifeste i defense els interessos de tots els estudiants enfront d’un Ministre, el Sr. Wert, que sembla que només vol que estudien els fills dels rics.

Fa pocs dies el Govern del Sr. Rajoy i el Sr Wert han aprovat un Reial Decret que estableix una nova ordenació dels ensenyaments universitaris oficials i que permet a les Universitats establir graus de tres anys i màsters de dos, a pesar que ni tan sols els actuals graus estan consolidats, ni estan generant aquells pretesos beneficis que es van anunciar en el seu moment.

Per al Portaveu Municipal i candidat a l’Alcaldia, José Manuel Penalva, la pretesa flexibilització de la durada dels graus i la seua càrrega lectiva, així com la reducció dels continguts bàsics, devaluaran els títols de Grau i deixaran de fet de ser títols que servisquen per a l’exercici d’una professió.

Penalva insisteix que els arguments del Sr. Wert i del Govern del Sr. Rajoy que és una mesura voluntària, ho és formalment, però de fet obligarà als estudiants que vulguen tenir oportunitats reals en el món laboral a cursar primer estudis de Grau de tres anys i després dos anys més de màster que són més cars. En total cinc anys.

També recorda Penalva que el més greu d’aquesta reforma és que el cost d’un màster oficial pot ser el doble del que val un crèdit del Grau pel que no podrà ser assumit per moltes famílies el que va a crear major desigualtat entre aquells que poden accedir a un màster i els que no ho poden realitzar per pertànyer a famílies més humils. A açò cal afegir la concurrència en les retallades de les beques per als estudiants universitaris.

Aquesta reforma també és inoportuna posat que encara no es coneix amb suficient amplitud la repercussió en el món laboral i acadèmic de la implantació generalitzada dels graus i del Pla Bolonya ja que els primers títols van començar en el 2010.

Des de Compromís per Crevillent es recolza totes les mobilitzacions que estan en marxa per part de les diferents associacions i sindicats d’estudiants ja que són aquests els principals perjudicats, sobretot els que pertanyen a les famílies més humils.

Arxivat en: Cultura i Educació, Joves, Moviments Socials, Nacional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *