Compromís considera el viatge que es farà el Dia de la Dona de inadequat i inapropiat per a commemorar el Dia Internacional de la Dona

Crevillent a 14 de febrer, el Grup Municipal de Compromís per Crevillent, creu que fer una viatge de dones, per a commemorar el dia 8 de març dia internacional de la dona, no es un acte apropiat ni adequat al objecte i a lo que representa la commemoració d’aquet dia.

Des de Compromís se li recorda al Govern Municipal i a la regidora de la Dona Juana Guirao per si no ho sap, que va ser un 8 de març de 1857 on un grup d’obreres tèxtils van començar una protesta a Nova York per les míseres condicions en las que treballaven i que distints moviments obrers li van seguir posteriorment i que en març de 1908 aquesta mateixa ciutat va ser escenari d’una vaga per a reclamar igualtat salarial i disminució de la jornada per a poder donar de mamar als seus fills i que va acabar amb un centenar de dones cremades en una fabrica de Sirtwoot Cotton per el propi amo.

En 1910 en la segona Conferència Internacional de Dones treballadores a Copenhague més de 100 dones aprovaren el 8 de març com a Dia Internacional de la Dona Treballadora y després ja en 1977 l’ONU va declarar aquest dia internacional pels drets de la dona i la pau internacional.

Des de Compromís es important recordar qual es l’objecte d’este dia i mes quant estan patint retallades socials i laborals a més a més del seu decret a decidir sobre la seua maternitat.

Este grup no es oposa a que s’organitzen viatges d’oci a les dones per part de la regidora de Benestar Social, encara que es mes discutible l’ús de recursos humans i materials de la seua regidoria que prou treball te en atendre a les persones que assisteixen allí amb problemàtiques molt dures.

Per a Dory Cortés, regidora i vocal de Compromís a la Comissió de Benestar Social ha manifestat que aquest grup s’oposa i rebutja que este tipus d’activitats es faça per a commemorar el dia de la dona, un dia tan significatiu com es aquest per a totes les dones, afegeix la regidora que per una part s’està ofenent a totes les dones que han lluitat per al progrés i la igualtat de sexe i que per això fins i tot Juana Guirao que es dona pot ser regidora i pot votar, a mes a mes es un dia per a celebrar els avanços que s’han aconseguit en matèria d’igualtat així com per a reivindicar la pèrdua de drets de les dones en baix el govern del PP.

Està clara la hipocresia d’este govern i de la seua regidora de Benestar Social, quan es pronuncien en contra de les dones quan donen suport a la llei del ministre Gallardón amb la llei de l’avortament, suposant un pèrdua de drets de les dones inimaginable en aquest segle. Quan donen suport al real decret de la Conselleria de Benestar social retallant les subvencions als discapacitats, quan tots i totes sabem que son les dones les que s’ocupen d’aquests. Quan no es fan propostes per a la creació de treball, ni siquiera per a les dones que son les mes perjudicades en l’atur.

Per a compromís per Crevillent, el viatge de dones que es realitzarà el dia de la dona, i que no creem que es una iniciativa raonable, mostra la falta d’iniciatives per afavorir la igualtat i mes que una regidoria d’igualtat es una agencia de viatges, al menys esperem que este cas la Regidora de Benestar Social no es gaste diners públics de les programes d’igualtat per a este acte que te molt mes de electoralista i partidista que de igualtat.

Arxivat en: Institucional, Moviments Socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *