El Grup Municipal de Compromís per Crevillent considera l’actitud del Govern Municipal i de la Generalitat un acte de sectarisme i un menyspreu per l’educació, la cultura i el valencià inacceptable, ja que ha negat el suport a la Trobada d’Escoles Valencianes que, per primera vegada, no ha comptat amb ajudes econòmiques de les administracions.
Diumenge passat, es va celebrar la XXI Trobada d’Escoles Valencianes al Parc Nou de Crevillent, on es van concentrar més de 5.000 persones de la província d’Alacant. L’Ajuntament de Crevillent no va col•laborar amb aquestes trobades ni econòmicament ni presencial. No va ajudar a la seua organització i tampoc va aprofitar l’ocasió per a promocionar Crevillent.
Per a Dory Cortés, el problema de l’Educació Pública no passa per fer noves lleis sinó que passa per posar els instruments necessaris per a millorar la qualitat. És clar que el PP no vol millorar l’ensenyament públic i universal i que prefereix afavorir al sector privat i, especialment a aquell que està més posicionat ideològicament amb els dogmes contraris a la riquesa de la pluralitat. Dogmes propis del PP. I,per açò, els diferents governs de Camps i de Fabra han intentat acabar amb la nostra llengua, menyspreant-la i retallant l’ensenyament.
Compromís considera que al PP no li agraden aquestes trobades de famílies, docents i ciutadans/es en els quals es reivindiquen les inversions necessàries per a restablir i millorar els recursos que la Conselleria d’Educació ha desmantellat durant els últims anys.

El comportament del Govern Municipal del PP de Crevillent demostra, una vegada més, la seua opció partidista al negar-se a participar a les Trobades com a localitat amfitriona.

Compromís considera que el buit, que les institucions governades pel PP volen fer a aquests tipus d’actes, és un element més de l’ofensiva que des del govern es ve desenvolupant i que al País Valencià té el seu màxim exponent en el Decret del Plurilingüisme. I a nivell general el projecte de Llei de Reforma de l’Educació “Llei Wert” que suposa un atac a l’educació pública i de qualitat.