Crevillent a 23 de gener, des del Grup Municipal de Compromís s’ha valorat positivament que s’haja instat des de l’Ajuntament a l’empresa concessionària del servei d’Aigua Potable Aquagest a no utilitzar les dades dels contribuents amb finalitats comercials tal com es va exigir des d’aquest Grup Municipal.

No obstant açò, considerem poc satisfactòries les explicacions de la Regidora d’Hisenda Mari Carmen Candela ja que dóna a entendre que va ser el Govern qui va adoptar aquesta iniciativa d’instar a Aquagest a no cedir les dades.

Oblida la Regidora d’Hisenda que la prohibició a Aguagest es produeix perquè el Portaveu municipal de Compromís ho va denunciar en la Comissió de Règim Interior del passat 9 de gener i la Regidora Dory Cortés va insistir sobre aquest tema el dia 16 de gener, com en tots dos casos queda reflectit en les actes corresponents, a més d’haver-se fet pública la denúncia d’aquesta situació. caldria preguntar-se si el Govern del PP haguera actuat d’aquesta forma de no ser per la denúncia de Compromís.

Compromís valora positivament la decisió ja que no és acceptable que s’usen les dades dels contribuents que estan destinats a una única fi que és la gestió del servei d’aigua potable perquè la concessionària ho utilitze per a finalitats lucratives com són les assegurances i a més en clara competència avantatjosa respecte a altres empreses del sector de les assegurances.

Per a José Manuel Penalva, Portaveu Municipal de Compromís, el seu grup ha actuat diligentment, ràpid i exercint la seua responsabilitat posant en coneixement el mateix dia en la Comissió corresponent el que considerem una alteració de l’ús degut les dades dels contribuents.

Afig Penalva que el Govern, com sempre, no reconeix públicament el nostre treball i col·laboració en aquest tema en la salvaguarda dels interessos dels ciutadans de Crevillent. Encara que seria desitjable una mica d’humilitat per part del Govern Municipal al treball d’altres grups, nosaltres si que considerem que la decisió final i la postura del Govern Municipal de demanar a l’empresa que no cedisca les dades és la correcta i és la que realment importa i ens quedem amb alló positiu.

No obstant açò, estarem vigilants en què realment es complisca aquesta decisió i esperem que cap contribuent reba cap publicitat o proposta de caràcter comercial o política alguna procedent de la concessionària com a conseqüència d’estar incorporats en el padró d’usuaris del servei d’aigua potable.