Crevillent a 17 de setembre, Compromís considera que la proposta del Govern Municipal de suspendre determinats articles de l’Ordenança Reguladora de la Tinença d’Animals de Companyia és una mostra més de la seua incapacitat i fracàs a resoldre els problemes i atendre les necessitats dels ciutadans.

En concret es tracta de l’Ordenança que hauria de regular i resoldre el problema de les deposicions dels gossos i després d’anys de denúncies i propostes de l’oposició, encara ens trobem sense cap solució.

Des de Compromís se li ha demanat al Govern Municipal que actue en aquesta qüestió, ja que de nou estem davant la improvisació, com l’estàvem quan es va anunciar la mesura estrella de les anàlisis de l’ADN, en període preelectoral, i a més es vincule la seua aplicació a l’adjudicació de la Contracta de la Recollida de la Brossa que es troba paralitzada i que s’intente adjudicar també en període preelectoral.

Davant la suspensió d’aquests articles des de Compromís considerem que des del PP es deurien procedir a la construcció de les Àrees Canines i Pipicanes, ja que la mera ordenança reguladora de les obligacions dels propietaris i les seues corresponents sancions, així com instal·lar indicadors de prohibició de gossos en determinats llocs, no solucionen el problema de les actituds incíviques. I per contra en aquells pobles i ciutats on s’han construït espais comuns d’esplai per a mascotes en llocs públics, juntament amb una campanya continuada de conscienciació ciutadana, ha millorat i s’ha resolt en part el problema millorant la salubritat pública provocada pels excrements dels gossos en la via pública.

Segons el regidor de Compromís Jesús Ruiz, l’experiència en altres ciutats indica que la instal·lació d’àrees canines entès com un espai compartit per persones i animals de companyia que estiga marcat i que es mantinga en perfectes condicions de seguretat i higiènic sanitàries, pot ser el bon camí per a resoldre molts dels problemes actuals a Crevillent. Una àrea canina no requereix grans inversions i condicionants tècniques, n’hi ha prou amb envoltar una zona amb una tanca apropiada, accessos organitzats mitjançant portes dobles o separades, fonts adaptades per a gossos i humans, i sistemes de recollida i neteja.

Recorda Compromís que en aquest mateix sentit es presente una proposta al Ple Municipal al juliol del 2014, que va ser rebutjada amb els vots en contra del PP amb l’argument per part de la Portaveu Sra. Loreto que “el govern està estudiant ja algunes propostes”. Doncs bé és el moment de les propostes, i tal com ha plantejat Compromís en la Comissió de Règim Interior, que la suspensió de determinats articles de l’Ordenança no ens porte a la paralització i a la inoperativitat, a la qual ens té acostumats el PP , i es passe a donar solucions al problema dels excrements dels gossos.