Crevillent, 12 de febrer. Compromís ha manifestat la seua preocupació per la deterioració que està patint el nucli urbà de Crevillent amb la creixent proliferació de solars buits dels últims anys i la passivitat manifestada per l’actual Govern que solament ha actuat en molt pocs casos, malgrat existir al voltant d’un centenar de solars buits.

Per a Penalva els solars buits en el centre de Crevillent són un luxe que aquest municipi no es pot permetre i que crea en molts casos problemes i molèsties importants a més de la deterioració del seu entorn.

Un exemple d’aquest fet és mantenir un solar buit com el situat en la confluència entre el carrer Ismael Candela i Francisco Candela, on es pot observar com s’ha convertit un solar cèntric en un abocador i amb un vallat provisional a punt de caure. Un solar que a més és de fàcil accés i amb desnivells i parets a punt de caure amb el consegüent risc per a les persones. I de nou amb proliferació de roedors.

Afig Penalva que és responsabilitat del propietari mantenir i conservar els seus solars en perfecte estat i vallar-lo correctament, però també és irresponsable la passivitat del Govern Municipal de mantenir mesos i anys aquesta situació.

Lamentablement no és l’única situació com ja vam poder comprovar amb l’elaboració d’un registre de solars buits que va fer aquest grup i que ho va lliurar al propi Govern Municipal perquè ho tinguera en compte en el mes de setembre.

Entén Compromís que l’assumpte dels solars buits i de la deterioració del centre urbà és un assumpte seriós i és un problema estructural que cal resoldre i que tenim el ferm propòsit d’actuar si entrem a governar.

Aquest grup té intenció d’incorporar en el seu programa una política activa de rehabilitació de zones interiors, començant per la Vila Vella i d’habilitar noves idees per a l’ocupació temporal dels solars mitjançant convenis amb els seus propietaris.

Penalva ha afirmat que aquest grup està barrejant la idea de realitzar un concurs d’idees alternatives dirigides als estudiants d’arquitectura de la Universitat d’Alacant amb l’objecte d’integrar aquests solars en l’entorn urbà, i també amb la participació d’arquitectes i tècnics locals.

Des de Compromís, creiem que tots els solars no poden convertir-se en aparcaments i que existeixen altres finalitats com els parcs canins, pistes de bàsquet en el carrer o d’altres esports o zones de trobada veïnal. En qualsevol cas es tindrà en compte aquelles idees que ens poden proporcionar els futurs arquitectes perquè estem convençuts que millorarà notablement l’entorn urbà i la imatge de Crevillent, a més de crear activitat econòmica i productiva que servirà per a crear llocs de treball.