Compromis considera els anuncis de l’Alcalde i del Sr. Císcar sobre el Teatre Chapí com una nova promesa del PP a la localitat. Per tercera vegada i cada vegada que s’acosten les eleccions prometen un teatre que no construeixen.

Crevillent a 2 d’abril, des del Grup Municipal de Compromís consideren que la promesa del Vicepresident del Consell de la Generalitat Valenciana i President Provincial del Partit Popular, José Ciscar, d’incloure en els pressupostos de la Generalitat de 2015 una partida per a la construcció de l’Escola Teatre Chapí és una promesa electoral que vénen repetint en vespres d’eleccions des de fa diverses legislatures i que resulta un engany tan vell com els cartells que es van instal·lar anunciant la seua pròxima construcció ja oxidats i descolorits.

 Aquesta nova promesa resulta poc creïble per ser reiterades i incomplides. L’argument que es pressupostarà una quantitat a compte del que li ha costat a l’Ajuntament la condemna a pagar els quasi 5 milions d’euros pels terrenys dels col·legis en Ronda Sud, no és més que una excusa per a eludir la responsabilitat de l’Alcalde que hauria d’haver dimitit per aquest fet i haver demanat disculpes als crevillentins.

Sumant-se a la falta de credibilitat aquesta el fet que s’intenta enganyar a la ciutadania amb una promesa per part del Govern del Sr. Fabra en el qual tots els mitjans li donen per liquidat i que reconeixen fora de micròfon els propis dirigents del PP a la Comunitat Valenciana.

Les seues pròpies contradiccions desqualifiquen aquestes propostes, fa diversos mesos la pròpia portaveu del PP va afirmar que era impossible construir el Teatre perquè calia prioritzar en educació, serveis socials, etc. en menys de dos mesos ni la crisi, ni la fallida de la Generalitat han desaparegut.

El que sí s’ha confirmat és el nostre advertiment públic que l’exigència de responsabilitat patrimonial a la Generalitat dels 5 milions d’euros que havia perdut el Sr. Asencio era una maniobra dilatòria.

La realitat és que l’Alcalde i el Govern del PP en la Generalitat han dilapidat més d’11 milions d’euros, 6,6 milions compromesos amb una inversió necessària en el municipi i 5 milions de les arques municipals per a convertir-los tots dos en un simple promesa electoral que no podran complir i amb l’únic objectiu de salvar políticament a un home de partit com és el Sr. Asencio que a més és Vicepresident de la Diputació i membre de la direcció del PP valencià.

Per a Compromís aquest engany es fa amb premeditació i traïdoria ja que porten tres anys consecutius rebutjant les esmenes del Grup Parlamentari de Compromís als Pressupostos de la Generalitat perquè es pressuposte el Teatre.

Per a Penalva, Portaveu Municipal de Compromís, és molt greu que un responsable públic no assumisca les seues responsabilitats i més greu que es creuen falses expectatives amb l’única fi de mantenir-se en el poder. El que sí és cert i no és discutible és que els cinc milions d’euros que diverses sentències del Tribunal Suprem han dictat sobre les expropiacions dels terrenys dels col·legis Pilar Ruiz i Julio Quesada han condemnat a aquest Ajuntament, el responsable del qual és aquest Alcalde i no a la Generalitat.

Afig Penalva que des del seu Grup no van a prometre la lluna com fan uns altres i que esperaran a verificar la realitat tant de les arques municipals com a autonòmiques per a treballar de forma decidida per a aconseguir junts el que sí van ser capaços de fer fa cent anys els nostres iaios per a tenir un teatre concorde a les necessitats de Crevillent.