El Grup Municipal de COMPROMÍS considera que la privatització de la sanitat que està duent a terme el Govern de la Generalitat, com ha sigut el cas de l’Hospital Vinalopó, ni és més rendible ni tan sols garanteix la qualitat en la prestació del servei als ciutadans.
En l’últim mes hem pogut comprovar com les cues dels usuaris en el Centre de Salut de Crevillent es converteixen en interminables i habituals quan tracten de demanar cita, rebre informació o ser atesos.
A aquestes cues cal afegir les demores i continus ajornaments en les consultes i atenció en l’Hospital Vinalopó i que des de COMPROMÍS només podem entendre que, o bé es deu a una inadequada organització o a la falta de personal necessari per a atendre a tots els usuaris que li corresponen en la seua àrea d’atenció sanitària.
Dory Cortes regidora de COMPROMÍS manifesta que s’estan llançant enganys en els mitjans de comunicació, des de diferents responsables sanitaris començant per la Coordinadora del Centre de Salut de Crevillent i acabant amb el Regidor de Sanitat, que tot funciona a sencera satisfacció del ciutadà. Però la percepció de la realitat, que es viu en el carrer, és la de la deterioració dels serveis que fins a fa pocs anys es venien desenvolupant.
Recentment, s’ha conegut que les empreses que s’han adjudicat la gestió de la sanitat, reclamen que la Generalitat els modifique a l’alça la fórmula d’actualització anual de la pòlissa (639 euros en 2012) que es paga per cada habitant adscrit a cada concessionària, la qual cosa demostra que no hi ha hagut estalvi amb la gestió privada i que el que sí hi ha hagut és un suculent negoci a les empreses amigues.
COMPROMÍS manifesta que els 639 euros que el grup empresarial Ribera Salut (els accionistes majoritaris de la qual són Bankia i Banc de Sabadell) i l’asseguradora mèdica Asisa, cobra per cada habitant adscrit, suposa que l’atenció sanitària que els crevillentins reben ens costa més de 18 milions d’euros anuals. Una xifra superior a tot el pressupost de l’Ajuntament de Crevillent per a pagar tots els serveis.
COMPROMÍS ja ve denunciant i manifestant la seua oposició a la privatització de la sanitat com un capítol més en la política del PP de convertir els serveis essencials en un negoci. No per a millorar la qualitat d’aquests, sinó per a augmentar el benefici d’algunes empreses pròximes al Govern.
A pesar que la ciutadania segueix sent poc inclinada per diferents motius a presentar queixes, el descontentament de molts crevillentins està ací i no poden esbiaixar-los els responsables sanitaris del nostre departament de salut. Són cada vegada més els que ens plantegen problemes de llistes d’espera, de cues, de falta de personal i atenció en el Centre de Salut i en l’Hospital.
El Grup Municipal de COMPROMÍS reconeix la labor diària de la majoria de professionals tant aquells que segueixen pertanyent a la Generalitat com a empleats públics, com aquells contractats per l’empresa que estan limitats a unes condicions de treball dictades per una empresa que, com qualsevol altra, no és una ONG i cerca minimitzar costos per a traure major benefici
L’actual responsable de sanitat de l’Ajuntament no és capaç de reconèixer els problemes i, a més, la seua imparcialitat està en dubte ja que treballa en la mateixa empresa que gestiona l’Hospital i el Centre de Salut, per la qual cosa optarà per fer arribar les seues reclamacions directament als responsables sanitaris.