Josep Candela, regidor d'Acord per Guanyar, en la sala de premsa de l'Ajuntament de Crevilent
Josep Candela, regidor d'Acord per Guanyar, en la sala de premsa de l'Ajuntament de Crevilent
  • Acord per Guanyar denuncia que a dia 4 de gener el govern PP-VOX no ha presentat en temps i forma el pressupost de 2024 i ni tan sols ha enviat un esborrany per a poder-lo discutir en la comissió d’Hisenda del Consistori
  • La no presentació del nou pressupost provocarà una major lentitud a l’hora d’introduir noves inversions necessàries per a la població

Crevillent, 04/01/2024 .- El grup municipal Acord per Guanyar informa la ciutadania que a dia 4 de gener el govern de PP-VOX encara no ha presentat el pressupost de 2024. Un fet que confirmen que provocarà una major lentitud a l’hora d’introduir noves inversions necessàries per a la població.

El regidor Josep Candela Muñoz ha denunciat la poca planificació que existeix en l’actual govern i l’evident improvisació, que s’ha vist manifestada en l’organització de diferents actes les últimes setmanes.

La no presentació del Pressupost Municipal de 2024 abans d’acabar l’any 2023, representa una vertadera alerta per a l’oposició. “Cal recordar que el Govern del Canvi va aprovar els quatre pressupostos de la legislatura abans d’acabar cada anualitat, sempre en temps i forma. Fins i tot amb anys tan incerts com els de la COVID. Tornem així a la manera de fer de l’últim govern del Partit Popular”, alerta Candela.

Per a Acord “no hi ha excuses que valguen. Als crevillentins i crevillentines no ens valen les excuses per a justificar l’incompliment de les promeses electorals irrealitzables de Lourdes Aznar i el seu equip, com va ser la promesa d’abaixar els impostos. La realitat és manifestament una altra i molt diferent. Els comptes municipals estan en una situació molt millor que la que vam heretar fa 4 anys i el nivell de contractes per a fer també és molt menor que el que es va trobar el Govern del Canvi en 2019. Per tant, si altres vam poder fer-ho i ara no s’està sent diligent, cal reconéixer-ho i deixar-se d’excuses. Els fets estan desmuntant la imatge que intenten donar de bons gestors”.

Des de l’oposició afirmen que per part del govern de Lourdes Aznar s’ha demanat idees a l’oposició per al pressupost municipal, però sense entregar ni tan sols un esborrany amb el contingut o previsió que es té dels números per a poder-los treballar. La qual cosa, afirmen, indica la improvisació amb què s’està treballant i que impossibilita a l’oposició fer la seua feina trobant-nos ja amb l’any començat.

“Projectar i dissenyar uns pressupostos no és el mateix que fiscalitzar i fer informes. Animem a l’alcaldessa i al regidor d’Hisenda a fer el seu treball i a plantejar les línies mestres per a seguir modernitzant Crevillent. No és de rebut que persones que s’han pujat el salari -en casos com l’alcaldessa fins quasi el límit legal i en el del seu company, el regidor d’Hisenda, fins a cobrar com l’anterior alcalde, quasi 100 mil euros a l’any entre els dos- es dediquen a posar excuses en compte de complir amb el calendari pressupostari. Esperem que, almenys, esta tardança no siga fruit del preludi d’una època de retallades que estiga provocant este retràs en presentar uns comptes que siguen negatius per a la ciutadania” afirma Josep Candela.