Aquesta acció es realitzava fins ara en l’inici de les sessions plenàries amb la participació de tots els grups polítics excepte de les regidores de Vox, que es quedaven assegudes en negar la violència de gènere

2023.08.02.- El PP de Crevillent torna a evidenciar la seua radicalització cap a l’extrema dreta després de la seua aliança amb Vox, aquesta vegada disfressant el minut de silenci per la violència masclista que es feia a l’inici de cada ple, tal com ho denuncien des del grup municipal Acord per Guanyar.

La regidora Ana Vanesa Mas manifesta que “el PP ha superat tots els límits possibles al nostre poble. Primer va nomenar ‘modernització’ al fet de no permetre la col·locació de la bandera de l’arc de Sant Martí al balcó de l’Ajuntament en el Dia de l’Orgull LGTBI i ara torna a cedir al xantatge de Vox canviant la terminologia en els minuts de silenci per les dones assassinades per la violència de gènere”.

“Crec que el PP ha perdut el nord. Després de 20 anys d’unanimitat i consens en les institucions públiques contra la violència masclista ara el Partit Popular està retrocedint amb passes de gegant. Amb la condició d’acontentar les regidores negacionistes de Vox i aconseguir que s’alcen en el minut de silenci, equiparen l’actual xacra social que suposa la violència de gènere amb qualsevol ‘mort violenta’. Per exemple, amb este nou criteri de PP i Vox, un criminal mort tindrà un minut de silenci al mateix temps que una dona innocent que ha sigut assassinada per la seua parella pel simple fet de ser dona. És vergonyós que es falte al respecte a les víctimes d’aquesta manera per tal de mantindre’s en el poder”, afirma la regidora.

Només en el que portem d’any a Espanya han assassinat a 31 dones i deixat orfes a 33 xiquets i xiquetes menors de 18 anys. L’últim cas va ser el diumenge, quan una dona de 29 anys va morir a mans de la seua parella a Barcelona. “Són més de 1.200 les dones que han sigut assassinades des que es recullen les dades i per això és fonamental que continuem lluitant contra la violència de gènere sense fer cap pas arrere, sense retrocedir en els nostres drets i protegint les dones”, ha afegit Ana Vanesa.

El PP de Crevillent se alía con Vox para camuflar los minutos de silencio por las mujeres asesinadas por violencia machista

  • Esta acción se venía realizando hasta ahora en el inicio de las sesiones plenarias con la participación de todos los grupos políticos salvo de las concejalas de Vox, que se quedaban sentadas al negar la violencia de género

2023.08.02.- El PP de Crevillent vuelve a evidenciar su radicalización hacia la extrema derecha tras su alianza con Vox, esta vez disfrazando el minuto de silencio por la violencia machista que se venía haciendo al inicio de cada pleno, tal y como denuncian desde el grupo municipal Acord per Guanyar.

La concejala Ana Vanesa Mas manifiesta que “el PP ha superado todos los límites posibles en nuestro pueblo. Primero lo hizo llamando ‘modernización’ al hecho de no permitir la colocación de la bandera del acoíris en el balcón del Ayuntamiento en el Día del Orgullo LGTBI y ahora vuelve a ceder al chantaje de Vox cambiando la terminología en los minutos de silencio por las mujeres asesinadas por la violencia de género”.

“Creo que el PP ha perdido el norte. Después de 20 años de unanimidad y consenso en las instituciones públicas contra la violencia machista  ahora el Partido Popular está retrocediendo a pasos agigantados. Con tal de contentar a las concejalas negacionistas de Vox y conseguir que se levanten en el minuto de silencio, equiparan la actual lacra social que supone la violencia de género con cualquier ‘muerte violenta’. Por ejemplo, con este nuevo criterio de PP y Vox, un criminal muerto tendrá un minuto de silencio al mismo tiempo que una mujer inocente que ha sido asesinada por su pareja por el simple hecho de ser mujer. Es vergonzoso que se falte al respeto a las víctimas de esta manera por tal de mantenerse en el poder”, afirma la concejala.

Solo en lo que llevamos de año en España han asesinado a 31 mujeres y dejado huérfanos a 33 niños y niñas menores de 18 años. El último caso fue el domingo, cuando una mujer de 29 años murió a manos de su pareja en Barcelona. “Son más de 1.200 las mujeres que han sido asesinadas desde que se recogen los datos y por eso es fundamental que sigamos luchando contra la violencia de género sin dar ningún paso atrás, sin retroceder en nuestros derechos y protegiendo a las mujeres”, ha añadido Ana Vanesa.