Crevillent, 8 d’octubre. El Grup Municipal de Compromís aconsegueix arrancar de l’Alcalde el seu compromís a finançar les ajudes per a la creació del programa Xarxa de Llibres que ha aprovat el Consell de la Generalitat Valenciana per a sufragar els costos dels llibres de textos en l’educació obligatòria.

El Govern Municipal, en estar en minoria, tenia series dificultats per a aprovar un crèdit sol·licitat a la Caixa Provincial de Crèdits per a unes inversions que es van aprovar en l’anterior legislatura sense cap tipus de consens i amb el vot en contra de l’oposició i de Compromís.

L’abstenció de Compromís ha servit per a comprometre a l’Alcalde en les ajudes de llibres i a la revisió d’algunes de les inversions que es pretenen finançar amb aquest crèdit.
Entre les obres qüestionades destaca la construcció d’una graderia en una pista annexa al camp de futbol que no reuneix les condicions mínimes de seguretat per a la pràctica de futbol 8 segons la Llei de l’Esport i el cost del qual és de 50.000 € i no és prioritari en aquests moments. Aqueixa inversió a més està sent qüestionada per esportistes federats que corren en l’annex ja que és un obstacle per al seu esport.

El Portaveu Municipal de Compromís per Crevillent, José Manuel Penalva, valora positivament aquests compromisos ja que considera que és necessari que el Govern Municipal que està en minoria no puga plantejar les inversions i la seua actuació de forma unilateral i urgent, per la qual cosa és necessari el continu diàleg i negociació en honor d’evitar perjudicis a l’interès municipal.

És per açò, que des de Compromís en una actitud responsable i malgrat haver mantingut en els pressupostos d’enguany una posició contrària, ja ha manifestat en diverses ocasions en aquesta legislatura i ho ha demostrat que no es pretén des de l’oposició bloquejar l’acció del Govern Municipal, sinó portar-ho al terreny de la negociació i el consens.