Crevillent a 27 d’agost, Compromís per Crevillent ha rebut queixes d’alguns pares en assabentar-se que se’ls havia permès als seus fills MENORS D’EDAT l’accés a el “BUS DE LA MARXA” sense la pertinent autorització signada per aquests pares.

En la pròxima comissió de joventut, Marcelino Giménez, representant de Compromís en aquesta comissió, sol·licitarà tota la documentació referent al nombre d’usuaris de el “bus de la marxa” menors d’edat i les corresponents autoritzacions signades pels pares.

Compromís considera que aquesta és una conseqüència més d’una falta de planificació i descontrol d’una forma de fer del Regidor de Joventut, que es basa en anuncis grandiloqüents d’activitats que en realitat no resolen la falta de polítiques dedicades a les necessitats dels joves en la nostra ciutat, tant en l’oci com en altres aspectes que els afecten.

Marcelino Giménez opina que el “Bus de la marxa” és una activitat amb un alt cost i que no cobreix les necessitats reals d’un col·lectiu tan important com el dels joves, ja que en concret a Crevillent, el 18% de la població té entre 16 i 30 anys, estaríem parlant de 4.700 persones en aquest segment d’edat, per la qual cosa la majoria de joves de Crevillent no reben cap oferta cultural, esportiva, o d’oci-lúdic en els mesos d’estiu.

Des de Compromís estem convençuts que es poden organitzar i impulsar activitats exclusivament per a joves en els mesos d’estiu, activitats que a més servisquen per a millorar l’activitat econòmica de Crevillent, i no desviar-la a altres municipis.

Activitats com l’organització d’un certamen de música jove, que servisca d’una banda de motivació als joves músics i una vegada consolidat aquest certamen Crevillent puga ser un referent provincial, promoure i realitzar convenis amb associacions locals per a organitzar visites guiades per a donar a conèixer als joves de Crevillent i de tota la província els nostres museus, mostrar la nostra serra, la seua història, com conservar-la, conscienciació del medi ambient.

Realitzar un concurs de curts per a joves artistes, seria una oferta molt factible per l’assumible del seu cost, tallers de còmics, escriptura creativa perquè els més joves aprenguen mentre s’entretenen.

Potenciar el cinema al carrer, a més d’ampliar la programació de pel·lícules en la casa de cultura i el centre Jove, adaptant-se a la majoria de ràtios d’edat possible.

Seria interessant parlar amb cicles formatius i universitats de la província perquè feren pràctiques a Crevillent en activitats d’estiu.

Marcelino Giménez considera que aquestes i altres activitats podrien servir per a dinamitzar el temps del que disposen els joves a l’estiu.

Paral·lelament a la consolidació d’aquestes activitats per als joves crevillentins estaríem generant un benefici econòmic per a les empreses i comerços de Crevillent.