José Manuel Penalva Casanova en representació de Compromís per Crevillent, Javier Asensio en representació del PSOE de Crevillent i Vicent Selva Belén en representació d’EU-ERPV han acordat una sèrie de bases i propostes amb l’objecte d’articular una majoria suficient en l’acte d’investidura que permeta visualitzar una possible alternativa de progrés per al poble de Crevillent.

Aquest acord ve motivat per la voluntat democràtica manifestada per la ciutadania en les eleccions del passat 24 de maig de 2015. En aquestes eleccions majoritàriament la ciutadania va donar respatler a totes aquelles formacions polítiques que van apostar pel canvi i que representa més de 54% dels votants en l’Ajuntament, enfront de la continuïtat que representa el PP que suposa el 36%.

Aquest acord queda obert al fet que la formació de Ciutadans puga subscriure-ho o negociar-se per a un suport molt més ampli.

Les candidatures adquireixen el compromís i l’acceptació d’una sèrie de propostes, amb la intenció que la ciutadania visualitze amb més força la positividad que aquest canvi pot suposar per al poble de Crevillent.

Aquest acord arreplega les propostes que han realitzat i explicitat públicament pel PSOE, EU-ERPV i Compromís per Crevillent i que s’estructura en mesures concretes i en bases per a la millora de l’economia i l’ocupació a Crevillent, les polítiques socials, la igualtat, sanitat, obres i urbanismes, així com la transparència i regeneració democràtica de les institucions i la lluita contra el canvi climàtic.

Totes aquestes propostes que tenen objecte obtenir una majoria suficient en l’acte d’investidura que permeta visualitzar una possible alternativa de progrés per al poble de Crevillent, han sigut assumides per les tres formacions polítiques i pel propi candidat a l’Alcaldia José Manuel Penalva.

Perquè hi haja absoluta transparència de l’acordat, s’adjunta al present comunicat les propostes i bases concretes.

PROPOSTES I BASES D’ACORD PER A LA INVESTIDURA DE JOSÉ MANUEL PENALVA EL DISSABTE QUE VE 13 DE JUNY

ECONOMIA I OCUPACIÓ

  1. Creació de la borsa municipal pública d’ocupació amb criteris de transparència i rotació per a garantir la igualtat d’oportunitats, (Proposta pel PSOE Crevillent).
  2. Clàusula Social en les contractacions públiques en el qual es valore la contractació de personal provinent de les borses d’ocupació municipal o del SERVEF, (Proposta pel PSOE de Crevillent).
  3. Pla d’Atracció i Instal·lació de Noves Empreses i Negocis amb incentius econòmics i administratius per a nous emprenedors que decidisquen instal·lar-se a Crevillent, (Proposta pel PSOE de Crevillent).
  4. Establirem mesures per a la innovació i les noves tecnologies i crearem plans d’ocupació local.
  5. Creació d’un Viver d’empreses que facilite els inicis d’empreses de nova creació per part dels nostres joves, (Proposta pel PSOE de Crevillent).

IGUALTAT

  1. Constitució del Consell de la Dona i Creació de la regidoria de la Dona i Igualtat. (Proposta pel PSOE de Crevillent).

ACCIÓ I EMERGÈNCIA SOCIAL

  1. Enfortiment del Servei Municipal Professional d’Atenció Domiciliària (SAD), que atenga amb més mitjans als nostres majors i malalts, (Proposta pel PSOE de Crevillent).
  2. Creació de l’Oficina Municipal Antideshaucios a fi d’intervenir i defensar a aquells veïns i veïnes que estiguen en risc de perdre el seu únic habitatge, enfront de les entitats bancàries. Així com aconseguir l’objectiu que el nostre municipi quede lliure de deshaucios. (Proposta pel PSOE de Crevillent).
  3. Creació d’una borsa Municipal d’habitatges per a lloguer Social, dirigides a les famílies que han perdut el seu habitatge i per a joves que desitgen emancipar-se, (Proposta pel PSOE de Crevillent).
  4. Establir programes d’ajudes i adequació de la normativa local perquè cada persona no es quede sense accés a llum, aigua i menjar.
  5. Emergència social. Conèixer la realitat social de Crevillent i establir programes socials tendents a ajudar a les persones pobres o amb el risc d’exclusió social.

SANITAT

  1. Construcció d’una Piscina per a ús exclusiu terapèutic, imprescindible per a la millora o manteniment de la salut de centenars de persones de Crevillent. (Proposta pel PSOE de Crevillent).

URBANISME I OBRES

  1. Fer de la nostra Rambla un espai per a l’ús i gaudi de les persones, estudiant el seu tancament al tràfic rodat els caps de setmana, dotant-la de zones d’esplai i també d’activitats culturals, recreatives i esportives, (Proposta pel PSOE de Crevillent).
  2. Pla de Rehabilitació Interior i posada en valor del Centre Històric.

TRANSPARÈNCIA, PARTICIPACIÓ I REGENERACIÓ DEMOCRÀTICA

  1. Compromís públic que el pròxim Alcalde de Crevillent no serà Diputat Provincial, (Proposta pel PSOE de Crevillen ).
  2. Reducció significativa dels sous dels regidors amb dedicació exclusiva i limitar els salaris dels càrrecs públics.
  3. Establir àmplies mesures de democràcia participativa: democràcia directa i pressupostos participatius.
  4. Transparència en tots els àmbits de l’administració municipal i especialment en matèria de contractació pública i de personal.
  5. Reforçar els sistemes de control i fiscalització de l’acció del govern i de la hisenda pública.
  6. Retornar al Ple i a les Comissions el caràcter deliberant i de consens.

SERVEIS PÚBLICS

  1. Voluntat de gestionar els serveis públics de forma directa i auditar i consultar a la ciutadania sobre els contractes que estan vigents.
  2. Convertir a l’Ajuntament en una administració al servei del ciutadà. Establir una carta de serveis i índexs de qualitat.

EDUCACIÓ I CULTURA

  1. Escola infantil municipal: 0-3 anys.
  2. Apostar per la cultura i unes festes participatives.

HISENDA MUNICIPAL

  1. No pujarà la càrrega tributària per sobre de l’IPC durant tota la legislatura.

MEDI AMBIENT

  1. S’establirà una agenda local de sostenibilitat per a lluitar contra el canvi climàtic i millorar el medi ambient urbà.

 

[en castellano:]

PROPUESTAS Y BASES DE ACUERDO PARA LA INVESTIDURA DE JOSÉ MANUEL PENALVA EL PRÓXIMO SÁBADO 13 DE JUNIO

ECONOMÍA Y EMPLEO

  1. 1.     Creación de la bolsa municipal pública de empleo con criterios de transparencia y rotación para garantizar la igualdad de oportunidades, (Propuesta por el PSOE Crevillent).
  2. 2.     Cláusula Social en las contrataciones públicas en el que se valore la contratación de personal proveniente de las bolsas de empleo municipal o del Servef, (Propuesta por el PSOE de Crevillent).
  3. 3.     Plan de Atracción e Instalación de Nuevas Empresas y Negocios con incentivos económicos y administrativos para nuevos emprendedores que decidan instalarse en Crevillent, ( Propuesta por el PSOE de Crevillent ).
  4. 4.     Estableceremos medidas para la innovación y las nuevas tecnologías y crearemos planes de empleo local.
  5. 5.     Creación de un Vivero de Empresas que facilite los inicios de empresas de nueva creación por parte de nuestros jóvenes, (Propuesta por el PSOE de Crevillent).

IGUALDAD

  1. 6.     Constitución del Consejo de la Mujer y Creación de la concejalía de la Mujer e Igualdad. ( Propuesta por el PSOE de Crevillent ).

ACCIÓN Y EMERGENCIA SOCIAL

  1. 7.     Fortalecimiento del Servicio Municipal Profesional de Atención Domiciliaria (SAD), que atienda con más medios a nuestros mayores y enfermos, ( Propuesta por el PSOE de Crevillent ).
  2. 8.     Creación de la Oficina Municipal Antideshaucios con objeto de mediar y defender a aquellos vecinos y vecinas que estén en riesgo de perder su única vivienda, frente a las entidades bancarias. Así como conseguir el objetivo de que nuestro municipio quede libre de deshaucios. (Propuesta por el PSOE de Crevillent).
  3. 9.     Creación de una bolsa Municipal de viviendas para alquiler Social, dirigidas a las familias que han perdido su vivienda y para jóvenes que desean emanciparse, ( Propuesta por el PSOE de Crevillent ).
  4. 10.                       Establecer programas de ayudas y adecuación de la normativa local para que cada persona no se quede sin acceso a luz, agua y comida.
  5. 11.                       Emergencia social. Conocer la realidad social de Crevillent y establecer programas sociales tendentes a ayudar a las personas pobres o con riesgo de exclusión social.

SANITAT

  1. 12.                       Construcción de una Piscina para uso exclusivo terapéutico, imprescindible para la mejora o mantenimiento de la salud de centenares de personas de Crevillent. (Propuesta por el PSOE de Crevillent).

URBANISMO Y OBRAS

  1. 13.                       Hacer de nuestra Rambla un espacio para el uso y disfrute de las personas, estudiando su cierre al tráfico rodado los fines de semana, dotándola de zonas de esparcimiento y también de actividades culturales, recreativas y deportivas, ( Propuesta por el PSOE de Crevillent ).
  2. 14.                       Plan de Rehabilitación Interior y puesta en valor del Centro Histórico.

TRANSPARENCIA, PARTICIPACIÓN  Y REGENERACIÓN DEMOCRÁTICA

  1. 15.                       Compromiso público de que el próximo Alcalde de Crevillent no será Diputado Provincial, ( Propuesta por el PSOE de Crevillent ).
  2. 16.                       Reducción significativa de los sueldos de los concejales con dedicación exclusiva y limitar los salarios de los cargos públicos.
  3. 17.                       Establecer amplias medidas de democracia participativa: democracia directa y presupuestos participativos.
  4. 18.                       Transparencia en todos los ámbitos de la administración municipal y en especial en materia de contratación pública y de personal.
  5. 19.                       Reforzar los sistemas de control y fiscalización de la acción del gobierno y de la hacienda pública.
  6. 20.                       Devolver al Pleno y a las Comisiones el carácter deliberante y de consenso.

SERVICIOS PÚBLICOS

  1. 21.                       Voluntad de gestionar los servicios públicos de forma directa y auditar y consultar a la ciudadanía sobre los contratos que están vigentes.
  2. 22.                       Convertir al Ayuntamiento en una administración al servicio del ciudadano. Establecer una carta de servicios e índices de calidad.

EDUCACIÓN Y CULTURA

  1. 23.                       Escuela infantil municipal: 0-3 años.
  2. 24.                       Apostar por la cultura y unas fiestas participativas.

HACIENDA MUNICIPAL

  1. 25.                       No subirá la carga tributaria por encima del IPC durante toda la legislatura.

MEDIO AMBIENTE

  1. 26.                       Se establecerá una agenda local de sostenibilidad para luchar contra el cambio climático y mejorar el medio ambiente urbano.