Crevillent 4 de maig. El Grup Municipal de Compromís per Crevillent, s’ha reunit amb els regants de les Associació de Els Pontets i la Comunitat de Regants de San Cayetano per a conèixer de primera mà els detalls del conflicte que de no intervenir un acord en pocs dies suposarà que centenars de famílies de l’entorn del Castell Vell no disposen de subministrament d’aigua per a ús domèstic.

El Portaveu Municipal de Compromís per Crevillent i candidat a l’Alcaldia, José Manuel Penalva i la Regidor i Candidata Aitana Mas, van mantenir dimecres passat una reunió, en aquesta ocasió amb l’Associació de Els Pontets en el qual han manifestat que les ofertes i contraofertes encara continuen però de moment no hi ha acord.

Els directius d’aquesta associació ens han indicat que es van a veure obligats a tallar l’aigua a tres-centes famílies a causa que les reserves d’aigua que tenen estan arribant a la seua fi i de moment la Comunitat de Regants de San Cayetano no permet utilitzar la xarxa d’aigua que ve dels Suïssos una vegada que va obtenir la seua titularitat en primera instància per part del jutjat.

En l’últim ple ordinari, el Portaveu Municipal i candidat a l’alcaldia, José Manuel Penalva, va demanar a l’Alcalde novament la mediació com ja va fer públicament fa diverses setmanes ja que entén que l’Ajuntament no pot quedar-se al marge d’aquest problema.

Penalva ha afirmat després de la reunió mantinguda amb l’Associació de els Pontets que mentre no hi haja acord, l’Alcalde ha de seguir intervenint en aquest assumpte i instar a les dues parts al fet que hi haja responsabilitat i s’arribe a un acord, encara que siga limitat i temporal, fins a la resolució definitiva dels recursos i la sentència siga ferma.

Afig Penalva que entén que el més assenyat és que hi haja un primer acord provisional que no perjudique a qui ha concedit inicialment els drets, en aquest cas a la Comunitat de San Cayetano i es reestablixca el subministrament d’aigua immediatament i en tot cas quan les sentències siguen fermes, llavors establir un acord definitiu.

Segons Penalva, l’Alcalde no ha de tirar la tovallola i seguir insistint perquè hi haja un acord. Afig que no s’ha d’esperar més temps i que l’Ajuntament com ja vaig dir fa un mes no pot mirar a un altre costat davant aquest problema.

Moltes de les obres i drets concedits a qualsevol associació de regantes, siguen d’ací i o d’allà, han sigut finançades en part a través de subvencions que paguem tots els ciutadans, subvencions que es donen perquè responen a un interès general i aqueix interès general roman en el temps.

Finalment Penalva ha manifestat que vol deixar clar que respecte a la titularitat de drets i de la xarxa és una qüestió de jutjats i per tant aquest Grup Municipal no entra a valorar, però sí entenem i apel•lem a la sensatesa de les dues parts ja que seria un error per als directius d’ambdues associacions que per qüestions de defensa dels interessos propis, que encara que puguen ser legítims, es vegen perjudicats moltes famílies crevillentines, algunes en els seus habitatges habituals i unes altres de segona residència, inclòs el centre REMAR on hi ha persones que intenten tirar endavant socialment.