Crevillent a 13 d’octubre, el Portaveu Municipal de Compromís i vocal en la Comissió de Règim Interior, José Manuel Penalva, demanarà la compareixença de l’Alcalde i del Cap de la Policia Local en la Comissió de Règim Interior i de Governació perquè expliquen que ha passat en aquestes festes amb la seguretat pública i que està passant en la Policia Local.

José Manuel Penalva ha manifestat que les denúncies sobre la falta de planificació de la seguretat ciutadana i de diferents incidents que van tenir lloc en les festes exigeixen de l’Alcalde explicacions i responsabilitat.

Que les carrosses amb els problemes de mobilitat normals del que són, no compten amb el suport i supervisió en els seus trajectes previs a la desfilada, la falta de la grua municipal el dissabte de festes, la falta de personal, per la mala planificació etc. són situacions que posen de manifest errors greus per part de la direcció política i tècnica de la seguretat en el nostre municipi.

Afig Penalva que li sembla sorprenent que el Govern Municipal no haja dit gens sobre este tema en l’anterior Comissió a pesar que els sindicats segons afirmen ja havien informat d’aquests problemes prèviament. La falta de transparència i claredat en matèria de seguretat comença a ser una constància inacceptable i que només acabem assabentant-nos quan es denuncien per part dels delegats sindicals en la pròpia Comissió, ja que quan es demana informació des de l’oposició es té com a norma tirar pilotes fóra o donar informació manipulada i incompleta.

El que s’espera d’un govern quan vénen festes o esdeveniments importants és que el màxim responsable de la seguretat i el propi Alcalde mantinguen diverses reunions de treball on estiguen: el Cap de la Policia Local, el Cap de Protecció Civil, de Bombers, els representants de l’àrea sanitària, els representants de la Creu Roja i de les Associacions de Festes amb l’objecte de planificar i coordinar tot el que té a veure amb la seguretat de les persones i de les coses i prevenir els riscos propis i inherents a una gran concentració de persones en unes festes, ha dit Penalva.

Desconeixem si este tipus de reunió s’ha realitzat per açò demanaran informació del mateix, però si no ha sigut així seria una irresponsabilitat molt greu per part del Govern Municipal, afig Penalva.

Conclou Penalva que les denúncies realitzades pels sindicats són molt greus i desafortunadament estem davant un Govern que s’encomana a la providència amb recurrència i no té una actitud preventiva i professional davant els riscos, per açò exigirem que l’Alcalde que ostenta la prefectura superior de la Policia Local i el propi Cap de la Policia Local compareguen en la Comissió de Règim Interior.

Esperem que en aquesta ocasió s’impose la responsabilitat política perquè es donen les explicacions oportunes del succeït i s’adopten totes les mesures necessàries perquè aquestes situacions no es tornen a repetir.

Finalment, Penalva afirma que alguna cosa està passant amb la Policia Local i que s’està intentant ocultar cert malestar dels agents per la forma amb què actua aquest Govern, mentrestant els ciutadans som els que acabem patint un servei públic deficient per falta d’una reforma integral en el seu funcionament i organització.

Imatge de www.crevillent.es