José Manuel Penalva, Portaveu Municipal de Compromís per Crevillent exigeix a l’Alcalde responsabilitat i serietat en les seues declaracions i professionalitat quan haja de prendre decisions que afecten a la ciutadania.

Crevillent a 2 d’octubre, Penalva ha afirmat que no li sembla responsable ni professional prendre alegrement decisions que comprometen i hipotequen a futurs governs i corporacions quan no hi ha un acord general sobre el futur de la recollida de brosses a Crevillent.

Penalva li recorda que el més sensat quan estem a final de legislatura, i en este cas, és que prorrogue la contracta un any més perquè siga la futura corporació amb tots els estudis i informes damunt de la taula, la que decidisca si desitja la gestió indirecta o la gestió directa d’aquest servei. Recorda Penalva que el seu Grup Municipal va ser l’únic grup que va suggerir en la Comissió d’Hisenda i en el Ple esta proposta i que va ser rebutjada pel PP.

A més és bàsic i professional disposar d’un estudi de costos del servei municipalitzat perquè qualsevol govern que prenga una decisió puga disposar d’alternatives i no realitzar declaracions sense fonament algun com està fent ara el Sr. César Asencio parlant de majors costos per a l’Ajuntament municipalitzar aquest servei sense disposar d’un vertader estudi de costos i quan els informes del Tribunal de Comptes li desmenteixen contínuament i diuen amb claredat que aquest servei és més econòmic municipalitzat en la majoria dels ajuntament.

Afig Penalva que ha de ser la pròxima Corporació quan finalitze definitivament el contracte el que la que ha de decidir amb tots els nombres damunt de la taula el que millor convinga al poble de Crevillent, des d’un punt de vista econòmic i de millora substancial del servei. Ambdues qüestions que no es compleixen actualment.

Ens temem que el Sr. Asencio vol anteposar els interessos privats i electorals enfront dels de la ciutadania. I ha d’explicar per què ara no vol prorrogar la contracta uns mesos més i quin interès té a anticipar la finalització definitiva del contracte i adjudicar-ho abans de les eleccions quan no ho ha fet pràcticament en cap altre cas, tot el contrari prorrogant-los fins a de forma il·legal.

També exigim que el Sr. César Asencio tinga un mínim de responsabilitat i no practique la clàssica política de la por i incertesa pròpia d’un règim quan s’acaba. No és responsable fer por als treballadors de l’empresa actual, ni suggerir que es vulnere la llei d’accés a la funció pública.

Penalva assegura que cap treballador de SELESA o de qualsevol altra empresa que treballe per a l’Ajuntament i complisca amb les seues tasques gens ha de témer i que els únics que poden estar preocupats són els que tinguen expectatives de ser enxufats o recomanats pel Govern Municipal del PP o de qualsevol altre signe polític. En aquest sentit, Compromís vol deixar clar que l’accés a una ocupació pública ha de ser mitjançant els principis d’igualtat de totes les persones, mèrit i capacitat i de forma objectiva.