Crevillent 10 de setembre, El Grup Municipal de Compromís considera que les crítiques del Govern Municipal del PP per la visita del Grup Municipal a les excavacions de Penya Negra posen de manifest la particular visió que tenen de l’Ajuntament, considerant aquest com si fóra un mas de la seua exclusiva propietat, on l’única cosa que els importa és fer-se propaganda.

En tot cas, aquest Grup li recorda que l’Ajuntament ho conformen tots els regidors i grups municipals, encara que li sàpia greu al PP la pluralitat i la representació plural de la ciutadania crevillentina i no pot plantejar que només representa a l’Ajuntament la Sra. Loreto com a portaveu del PP.

Resulta paranoic que una visita d’aquest Grup on es valora positivament les excavacions i el treball que estan realitzant les persones que voluntàriament i desinteressadament estan treballant allí i on no es realitza cap tipus de crítica, perquè l’important és que els treballs tinguen la seua continuïtat, li resulte per al PP també ofensiu i mereixedor de crítiques.

Li recorda el Portaveu Municipal José Manuel Penalva que després de trenta anys, sense que es realitzen cap tipus d’intervenció en la zona, una ajuda de 15 mil euros siga motiu d’exaltació i goig que obligue a aquest Grup a haver de posar flors i escarafalls als governs del PP. La inversió de la Generalitat en la zona no arribaria a cinc-cents euros anuals i si parlàrem del Govern Municipal seria absolutament ridícul. Sobretot quan les sèquies d’època àrab s’estan caent sense que hi haja cap tipus d’inversió per a la seua restauració.

Afegeix Penalva que en qualsevol cas aquests diners no ho ha posat ni el PP ni la Sra. Loreto de la seua butxaca sinó que ha eixit de les butxaques dels crevillentins i valencians. Pel que l’única cosa que ètica i honradament pot fer aquest Grup és agrair que després de la situació de retallades laborals i socials i després de la crisi actual i quan moltes famílies tenen dificultats per a poder viure dignament és donar les gràcies al poble de Crevillent per l’esforç que realitzen pagant els seus impostos i contribuint al fet que siguen possible aquest tipus de projectes de recuperació del passat.

I l’única cosa que podem exigir als Governs del PP de la Generalitat i d’aquest Ajuntament és que els diners públics no ho utilitze amb finalitats particulars com ha passat en els últims anys, on recordem els nombrosos casos de corrupció i que no balafien aqueixos diners producte de l’esforç dels contribuents en projectes com l’aeroport sense avions, en Ciutats de la llum, o en Terres Mítiques o en Obeliscos.

Per més que s’obstine el PP i la Sra. Loreto l’important del projecte que estan desenvolupant el professor de la Universitat d’Alacant el Sr. Lorrio i els voluntaris, molts d’ells crevillentins, és el descobriment de la nostra història, el R+D+i que tant fa falta en la nostra localitat i no la petita subvenció que dóna el Govern del Sr. Fabra.

Com sempre el PP l’única cosa que cerca és fer-se propaganda i per açò no tenen cap rubor que fins a en una visita que realitzem com a membres de l’Ajuntament, encara que malament li malgrat el PP i on s’utilitzen fons públics de tots els ciutadans, ho pretenga convertir la Sra. Loreto en una polèmica que resulta estèril i que no aporta cap valor afegit a l’important que és el projecte arqueològic.

Finalment indicar que aquest Grup l’única cosa que li interessa és saber si el PP està disposat a parlar d’aquest assumpte seriosament amb la resta de grups i intentar arribar a un consens sobre el futur d’aquests jaciments perquè açò sí aporta valor i continuïtat als treballs i açò sí fa rendible qualsevol subvenció. Per part de Compromís té l’oferiment d’arribar acords, i el PP ho té?