Compromís considera que l’ús partidista i freqüent del PP del que és la publicitat institucional exigeix una regulació que diferencie clarament el que és informació de la propaganda de la gestió d’un govern i així s’utilitze adequadament els diners públics dels impostos de tots els ciutadans.

Crevillent a 11 d’abril, el Grup Municipal de Compromís va demanar en la Comissió d’Hisenda que el fullet que pretén fer el PP sobre la comparativa dels impostos després dels errors comesos en el primer fullet, ho ha de fer indicant que es tracta d’un fullet del Grup Municipal del PP i no de l’Ajuntament ja que no es tracta d’informació de la institució sinó d’informació partidista.

És informació partidista ja que els impostos triats, els municipis i la no incorporació d’altres dades d’interès com poden ser els serveis que presten i els beneficis que obtenen els seus veïns han sigut triats selectivament pel propi Alcalde, garantint-se sobre el paper unes dades resultants positives com a propaganda de la seua gestió.

Compromís afirma que aquest informe no respon a cap obligació legal ni preceptiva, i atès que no s’ofereix informació útil d’obligacions i drets ciutadans no es tracta d’informació institucional, per la qual cosa s’insisteix que es tracta d’informació del PP que ha d’anar amb el logo del PP i pagar-ho amb els recursos del PP.

D’altra banda indicar que el mateix esforç que té el PP a dir que es paga en comparació d’altres municipis, hauria de fer-ho explicant l’evolució dels impostos municipals des que ells estan en el poder, en comparació de la pujada dels sous de la ciutadania de Crevillent o el volum de desocupació actual, o els joves que s’han hagut d’anar a treballar fora, o la disminució per les retallades en les prestacions socials sanitat educació etc. que també són dades interessants que el PP prefereix  ometre.

En breu, Compromís proposarà al Govern Municipal un acord de futur perquè cap govern puga utilitzar recursos públics per a fullets, revistes o altres publicacions amb l’objecte de valorar la gestió del Govern ja que sol utilitzar-se de forma partidista, per a açò els grups polítics han d’utilitzar les despeses destinades a les seues activitats i no amb càrrec a les despeses corrents de l’Ajuntament.

Aquest acord es fa necessari ja que tal com s’acostuma a utilitzar la mal denominada publicitat institucional per part de l’actual Govern Municipal, s’han produït diferents episodis de publicacions en període preelectoral i fins i tot electoral fins al punt en què ja en una ocasió va haver d’intervenir la Junta Electoral exigint la retirada d’una publicació, la qual cosa no s’ha de permetre no solament per una qüestió d’ètica, sinó a més per la situació de crisi general en la qual s’ha de procurar al màxim el rendiment dels impostos que paguen els ciutadans en serveis necessaris i no per a la lloa i el autobombo del governant de torn.

En este sentit des de Compromís considerem que és necessari un acord institucional amb tots els Grups Polítics representats en l’Ajuntament que delimite i aclarisca que s’ha de considerar publicitat institucional que haja de ser pagada amb fons públics d’acord amb les recomanacions del Tribunal de Comptes.