A principis d’enguany el Govern del PP va decidir imposar un tipus de revisió cadastral col·lectiva a la qual haurien d’acollir-se els municipis i que per al cas de Crevillent seria per a l’any que ve una pujada que superava el 6% de l’IBI ara uns mesos després decideix el Govern que els municipis poden mantenir i prorrogar uns anys més la pujada de 2011 del 10%.

El rebut de l’IBI hauria d’haver baixat automàticament per a l’any que ve un 10% el que suposaria un alleujament important per a les butxaques de moltes famílies que estan passant serioses dificultats i més a Crevillent amb els nivells de desocupació que hi ha i amb l’escassa activitat econòmica existent.

El que ocorre amb les noves disposicions del PP és que ja no baixarà el 10% sinó que queda a la mercè de Cessar Augusto que continue la pujada del 10% o s’aculla a una revisió col·lectiva obligatòria dels valors cadastrals el que suposarà una pujada aproximada d’un 6,4%.

Per tot açò, dir que podria rebaixar-se l’IBI a l’any que ve és una falsedat ja que parteix de la idea que la pujada del 10% era indefinida quan es va dir que era exclusivament per a dos anys i tornaríem a la situació anterior.