Crevillent a 1 de febrer, dimecres que ve, dia 6 de febrer, està previst que se celebre el judici per una suposada pertorbació de l’ordre públic, que li ha sigut imputada a quatre companys, únicament per haver participat en una concentració el passat 8 de juny, davant la seu de Bankia a Crevillent. Manifestació que va ser convocada per COMPROMÍS, amb la finalitat de protestar contra els actius tòxics i els excessos comesos per aquesta entitat financera i altres entitats bancàries. Aquesta concentració va ser aprovada per la Subdelegació del Govern.

Els companys Ignasi Candela, David Quesada, Pascual Mollá i Juan Bautista Poveda han sigut imputats en una concentració pacífica i sense incidents.

COMPROMÍS considera que aquesta acusació manca de fonament i respon a la política del Govern de perseguir i silenciar als ciutadans que protesten i no tenen dificultats a demanar públicament que se cerque als responsables de saquejar les entitats bancàries que han hagut de ser sanejades amb diners públics; qualificant falsament de violentes unes protestes sense incidents i vulnerant d’aquesta manera el dret constitucional de manifestació.

La representació jurídica dels acusats ha presentat un recurs de reforma sol·licitant l’arxiu del procediment a causa que les proves que obren en el procediment al seu judici són suficients per al seu arxiu. Ja que hi ha dues versions contradictòries, fet que segons la reiterada doctrina jurisprudencial no desvirtua el principi de presumpció d’innocència i ha de comportar necessàriament a la lliure absolució dels imputats.

COMPROMÍS vol fer públic que pels mateixos fets existeix també un procediment sancionador obert davant la Subdelegació del Govern, expedient que la nostra representació jurídica ha aconseguit suspendre, fins que finalitze el procediment penal. L’expedient pretén sancionar a aquests quatre companys, però a més la Subdelegació pretén sancionar a la nostra regidora Aitana Joana Mas Mas, únicament per haver realitzat la gestió administrativa, per la qual la mateixa Subdelegació va autoritzar la Concentració.

Per a COMPROMÍS tenint en compte l’existència de sengles procediments oberts per un únic fet, ens porta a afirmar que es tracta d’una persecució injusta i inacceptable a tots aquells ciutadans que no s’ajusten als paràmetres que marca l’actual executiu, que contrasta amb la passivitat i el silenci permanent davant els excessos de la banca, corrupcions, repartiment de sobres i amnisties fiscals a mesura, etc.

Des de COMPROMÍS fem una crida de suport i solidaritat a aquests companys imputats que com uns altres milers de ciutadans estan patint una persecució, únicament per denunciar els abusos i les injustícies que des d’aquest govern i els seus protegits s’estan cometent contra els ciutadans en tots els àmbits socials i econòmics.