Crevillent a 17 d’octubre, el Grup Municipal de Compromís per Crevillent considera una qüestió molt greu les retallades i reducció de drets que el Govern del PP esta aplicant a tota la comunitat escolar i que s’ agreujara amb la nova llei d’Educació.

Amb l’excusa de la crisi econòmica el Partit Popular insisteix que per a eixir d’ella cal reduir la despesa social. Va començar destrossant la Sanitat i l’Educació, pilars bàsics d’una societat, en quant a l’Educació només podem afegir-nos i donar suport a tota la comunitat escolar per les dures condicions que estan suportant, tant pares, alumnes com mestres i professors.

Per a Compromís les retallades en Educació estan afectant sobretot als mes febles, que son els xiquets i xiquetes que estudien l’educació obligatòria, sense deixar fora als alumnes d’infantil, de batxillerat, i cicles formatius, així com els les universitaris/es.


En primer lloc, l’administració, cobrix les baixes a partir del dia 15 de la baixa i tan sols ho fa al 50%, així a Primaria i Infantil, està fent que els especialistes estiquen cobrint baixes de tutors i al revés, i a Secundària que es queden els alumnes sense rebre classe de l’assignatura corresponent i en alguns casos es queden desatesos, ja que al augmentar les hores lectives, no queden professors per a substituir.

D’un altra banda, les retallades tan brutals que s’han fet en les beques de llibres i de menjador, ja que alguns d’ells, els que pertanyen al transport escolar s’han quedat sense beca de menjador, i com que el transport escolar no cobreix el mig dia, els condiciona a queda-se al menjador, lo que ha fet introduir la possibilitat de fembrera, havent de canviar la normativa establerta per a poder utilitzar la fembrera i donant un total de 1,45 € com a finançament d’allò.

En les beques de llibres, també ha hagut una retallada important, condicionant a moltes famílies a no poder comprar ni llibres ni material escolar, ja que als que se l’han concedit com que encara no s’han pagat moltes beques de l’any anterior, no poden fer-se càrrec d’esta despesa tan gran.

A la fi qui paga les conseqüencies d’aquesta estafa i mal cridada crisi, son els mes febles, la població mes desfavorida i sobretot els i les alumnes que no tenen perquè pagar-ho.

Per tant ens afegim, ens solidaritzem, compartim totes les reivindicacions que demanen la Federació d’Associacions de Pares i Mares i a més instem a la població de Crevillent a afegir-se a la vaga de pares i mares d’alumnes i a les 2 des de vaga que estan fent els alumnes de secundaria i universitaris.

Tot el nostre suport, sobretot després d’haver escoltat les declaracions del Ministre d’Educació criminalitzant a tota la gent que es manifesta i reivindica lo que son els seus drets, el dret a una educació de qualitat pública.