• El grup municipal presenta una moció contra les retallades del PP en els plans públics que servien per a la contractació de joves i persones desocupades en els ajuntaments
  • En el cas del programa EMPUJU per a menors de 30 anys, el contracte passa de 12 a 10 mesos i l’import total ha sigut reduït de 30 milions d’euros de la convocatòria del 2023 a 13.372.000 per al 2024

El grup municipal Acord per Guanyar (conformat per Compromís, l’Esquerra, i Esquerra Unida) presenta hui, dia 24 de setembre, en el Ple Ordinari de l’Ajuntament de Crevillent una moció pel manteniment de les ajudes que oferix el LABORA als ajuntaments per a contractació de personal. Una iniciativa que constava de diversos plans que oferien la possibilitat d’obtindre un primer treball o ampliar l’experiència laboral i que, en diversos casos, tenien per destinatàries a persones desocupades o en risc d’exclusió.

Des d’Acord exigixen la convocatòria i la continuació dels programes d’ocupació destinats a les entitats locals perquè –segons afirmen– sempre han tingut molt bona acollida i recepció, especialment entre les persones aturades i els i les joves a les quals se’ls dotava d’una primera experiència professional, però també per part dels ajuntaments que, al mateix temps que reduïen l’atur a les seues localitats, permetien la realització de tasques en pro del municipi.

“Des que el govern de Mazón va prendre possessió, els programes d’ocupació han patit una dràstica retallada. Així, la convocatòria del programa EMPUJU de la Generalitat, primera oportunitat per a joves menors de 30 anys, passa dels 30 milions d’euros de la convocatòria del 2023 a 13.372.000 per al 2024. D’esta forma, un programa que proveïa ocupació estable per a persones menors de 30 anys durant 12 mesos, ara solament subvenciona el salari d’estes persones durant 10 mesos, afectant negativament també a la generació del seu dret al subsidi per desocupació”, assenyalen des del grup.

A tot això, cal afegir que les convocatòries d’estos programes no han eixit públicament fins al mes de juliol, la qual cosa perjudica els ajuntaments per no poder comptar amb les persones joves en estiu. Una època que, atenent a les característiques de l’activitat municipal a desenvolupar, és idònia per a la incorporació i per a facilitar l’aprenentatge de les persones que s’incorporen a les entitats locals.

“Amb esta moció li sol·licitem a la Conselleria el manteniment íntegre d’estos programes que ajuden a pal·liar l’atur als nostres municipis i beneficien molt positivament tant a les persones contractades com als ajuntaments. També s’inclou la petició perquè tornen a incrementar la partida pressupostària d’estos programes per tal que s’arribe a la dotació econòmica del 2023 als municipis valencians”, afegix la portaveu d’Acord per Guanyar, Virginia Moriel Bueno.