El Grupo Municipal de Compromís per Crevillent, valora positivamente el impulso que se está llevando a cabo en el yacimiento de Penya Negra ya que constituye uno de los hallazgos arqueológicos más destacados de la costa mediterránea. Su importancia se debe a la aparición de talleres de metalurgia y una gran necrópolis de incineración. El esplendor de este asentamiento se sitúa en la edad del hierro.
Compromís, manifiesta que el valor arqueológico de esta zona es de un alto valor científico y de investigación, y la misión del Gobierno Municipal es colaborar con las instituciones para reconstruir el pasado y la historia arqueológica. Se tienen depositadas muchas esperanzas e ilusiones en estas excavaciones y se puede valorar el gran impacto de este yacimiento para Crevillent y para el patrimonio histórico y cultural de toda esta zona.
Las recientes visitas del la directora general de Cultura y Patrimonio, Carmen Amoraga, del Secretario Autonómico de Cultura y Deporte, Albert Girona, y del Rector de la Universidad de Alicante Manuel Palomar Sanz, han sido muy acertadas ya que ambos se han comprometido a estudiar las diferentes posibilidades para impulsar el yacimiento, además, se pretende dar una mayor protección a este enclave, actualmente considerado área de vigilancia arqueológica, y contribuir a su puesta en valor, por lo que se estudiará declararlo Bien de Relevancia Local o Bien de Interés Cultural, en función de los resultados de las excavaciones que se están llevando a cabo.
El Grupo Municipal de Compromís, también quiere recordar que se trata de un enclave muy importante tanto para la población crevillentina como para el resto de la Península, por lo que se deben tomar las medidas necesarias para la recuperación de todo aquello que durante años debido al abandono ha sido expoliado en esta zona, así como proteger el entorno para que esto no siga sucediendo. Además, se insta a la población que denuncie cualquier acto vandálico que se pueda producir.
Compromís destaca la importància en la recuperació i protecció de la Penya Negra
El Grup Municipal de Compromís per Crevillent, valora positivament l’impuls que s’està duent a terme en el jaciment de Penya Negra ja que constitueix un de les troballes arqueològiques més destacats de la costa mediterrània. La seua importància es deu a l’aparició de tallers de metal•lúrgia i una gran necròpoli d’incineració. L’esplendor d’aquest assentament se situa en l’edat del ferro.
Compromís, manifesta que el valor arqueològic d’aquesta zona és d’un alt valor científic i de recerca, i la missió del Govern Municipal és col•laborar amb les institucions per a reconstruir el passat i la història arqueològica. Es tenen dipositades moltes esperances i il•lusions en aquestes excavacions i es pot valorar el gran impacte d’aquest jaciment per a Crevillent i per al patrimoni històric i cultural de tota aquesta zona.
Les recents visites del la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, del Secretari Autonòmic de Cultura i Esports, Albert Girona i del Rector de la Universitat d’Alacant Manuel Palomar Sanz, han sigut molt encertades ja que tots dos s’han compromès a estudiar les diferents possibilitats per a impulsar el jaciment, a més, es pretén donar una major protecció a aquest enclavament, actualment considerat àrea de vigilància arqueològica, i contribuir a la seua posada en valor, per la qual cosa s’estudiarà declarar-ho Bé de Rellevància Local o Bé d’Interès Cultural, en funció dels resultats de les excavacions que s’estan duent a terme.
El Grup Municipal de Compromís, també vol recordar que es tracta d’un enclavament molt important tant per a la població crevillentina com per a la resta de la Península, per la qual cosa s’han de prendre les mesures necessàries per a la recuperació de tot allò que durant anys a causa de l’abandó ha sigut espoliat en aquesta zona, així com protegir l’entorn perquè açò no seguisca succeint. A més, es vol instar a la població que denuncie qualsevol acte vandàlic que es puga produir.