Ante la imputación del actual Alcalde César Augusto por los cargos solicitados por la fiscalía anticorrupción este Alcalde no tiene otra salida que la dimisión.

Crevillent, 19 de diciembre. Las responsabilidades penales las dirimirá el juzgado y el Grupo Municipal de Compromís per Crevillent no va a valorar, pero las responsabilidades políticas no pueden esperar ni un día más del máximo representante del Patronato.

De denuncias falsas y traicioneras, como afirmaba el Sr. César Asencio, la investigación de la Guardia Civil, las diligencia de la Fiscalía Anticorrupción y la decisión última de la Jueza del Juzgado de Instrucción nº4 de Elche desmontan nuevamente las acusaciones del Sr. Asencio que lejos de asumir cualquier responsabilidad política, intenta aferrarse a su cargo a toda costa.

Para José Manuel Penalva, Portavoz Municipal de Compromís, el Ayuntamiento de Crevillent atraviesa la crisis política más importante de su historia y está en manos del Sr. César Asencio resolverla cuanto antes presentando su dimisión por responsabilidad política.

Añade Penalva que para lo correcto sería que el Grupo Municipal del Partido Popular propusiera una alternativa como alcalde para estos cinco meses de legislatura, y en todo caso, Compromís empezará hoy mismo una ronda de contactos con todos los partidos de la oposición. Queremos conocer la postura y posicionamiento de cada uno de ellos y consensuar una posición política para que en el caso de que el Sr. Asencio no dimita, ni sea cesado por su partido, la oposición pueda forzar la dimisión del actual Alcalde. Además, las aperturas de estos contactos tienen un segundo objetivo igualmente importante que es devolver la imagen que se merece al Ayuntamiento de Crevillent.

Compromís ha recibido en estos días duros ataques de todo tipo por denunciar la corrupción, incluso se nos ha acusado denuncia falsa o denuncia política. La verdad y los hechos son innegables, este Grupo denuncio la existencia de varias irregularidades y al final ha sido la Fiscalía anticorrupción y la guardia civil la que ha realizado una densa investigación remontándose a más de una década y la que ha concluido con presuntos delitos y señalando distintas imputaciones a concejales y funcionarios que tendrán que acudir al juzgado a dar explicaciones.

También quiere este Grupo insistir en que César A. Asencio no puede eludir su responsabilidad política en este asunto, sabía perfectamente que estaba pasando en el área de deportes desde hace más de una década, son muchas las adopciones de medidas que desde la oposición se han pedido para corregir lo que estaba pasando y lo que muchos ciudadanos y ciudadanas de Crevillent sabían.

El Sr. César A. Asencio lejos de adoptar medidas para corregir, simplemente no hizo nada e incluso crítico a este grupo y además negó cada una de las peticiones y recursos administrativos presentados. Hoy el Sr. César A. Asencio está inhabilitado para defender el interés público y el dinero público de todos los crevillentinos y crevillentinas. Independientemente de lo que decida al final la justicia, éstos ya son motivos suficientes para su dimisión.

Finalmente hemos de dejar claro que el necesario cambio político en este Ayuntamiento lo decidirán los crevillentinos y crevillentinas en las próximas elecciones Municipales de mayo de 2019.

 

Compromís exigeix la dimissió immediata de César A. Asencio

Davant la imputació de l’actual Alcalde Cèsar August pels càrrecs sol·licitats per la fiscalia anticorrupció aquest Alcalde no té una altra eixida que la dimissió.

Crevillent, 19 de desembre. Les responsabilitats penals les dirimirà el jutjat i el Grup Municipal de Compromís per Crevillent no valorarà, però les responsabilitats polítiques no poden esperar ni un dia més del màxim representant del Patronat.

De denúncies falses i traïdorenques, com afirmava el Sr. César Asencio, la investigació de la Guàrdia Civil, les diligencia de la Fiscalia Anticorrupció i la decisió última de la Jutgessa del Jutjat d’Instrucció núm.4 d’Elx desmunten novament les acusacions del Sr. Asencio que lluny d’assumir qualsevol responsabilitat política, intenta aferrar-se al seu càrrec coste el que coste.

Per a José Manuel Penalva, Portaveu Municipal de Compromís, l’Ajuntament de Crevillent travessa la crisi política més important de la seua història i està en mans del Sr. César Asencio resoldre-la com més prompte millor presentant la seua dimissió per responsabilitat política.

Afig Penalva que per al correcte seria que el Grup Municipal del Partit Popular proposara una alternativa com a alcalde per a aquests cinc mesos de legislatura, i en tot cas, Compromís començarà hui mateix una ronda de contactes amb tots els partits de l’oposició. Volem conéixer la postura i posicionament de cadascun d’ells i consensuar una posició política perquè en el cas que el Sr. Asencio no dimitisca, ni siga destituït pel seu partit, l’oposició puga forçar la dimissió de l’actual Alcalde. A més, les obertures d’aquests contactes tenen un segon objectiu igualment important que és retornar la imatge que es mereix a l’Ajuntament de Crevillent.

Compromís ha rebut en aquests dies durs atacs de tota mena per denunciar la corrupció, fins i tot se’ns ha acusat denúncia falsa o denúncia política. La veritat i els fets són innegables, aquest Grup denuncie l’existència de diverses irregularitats i al final ha sigut la Fiscalia anticorrupció i la guàrdia civil la que ha realitzat una densa investigació remuntant-se a més d’una dècada i la que ha conclòs amb presumptes delictes i assenyalant diferents imputacions a regidors i funcionaris que hauran d’acudir al jutjat a donar explicacions.

També vol aquest Grup insistir que César A. Asencio no pot eludir la seua responsabilitat política en aquest assumpte, sabia perfectament que estava passant en l’àrea d’esports des de fa més d’una dècada, són moltes les adopcions de mesures que des de l’oposició s’han demanat per a corregir el que estava passant i el que molts ciutadans i ciutadanes de Crevillent sabien.

El Sr. César A. Asencio lluny d’adoptar mesures per a corregir, simplement no va fer res i fins i tot crític a aquest grup i a més va negar cadascuna de les peticions i recursos administratius presentats. Hui el Sr. César A. Asencio està inhabilitat per a defensar l’interés públic i els diners públics de tots els crevillentins i crevillentines. Independentment del que decidisca al final la justícia, aquests ja són motius suficients per a la seua dimissió.

Finalment hem de deixar clar que el necessari canvi polític en aquest Ajuntament el decidiran els crevillentins i crevillentines en les pròximes eleccions Municipals de maig de 2019.