La propuesta de Compromís aprobada en el Pleno de ayer posibilitará el acceso gratuito a los opositores para preparar las pruebas físicas y a cualquier deportista en las pistas de atletismo en la Ciudad Deportiva Félix Candela.

Crevillent a 30 de octubre, el Pleno Municipal aprobó ayer, por unanimidad, la propuesta de Compromís de modificación de la tasa de uso de instalaciones deportivas. Con esta modificación, la situación de muchos deportistas a nivel individual que no pertenecen a ningún club local queda regulada, por lo que podrán hacer uso de la pista de atletismo sin tener que abonar la tasa pertinente, al igual que los opositores, que podrán hacer uso de las instalaciones deportivas.

Con respecto al punto de la modificación de las ordenanzas fiscales, el Grupo Municipal de Compromís presentó dos enmiendas para la ordenanza de abastecimiento de agua y mantenimiento de acometidas y contadores. La primera enmienda se centraba en que los gastos de revisión de los contadores los asumiese la concesionaria, en caso de sospecha de mal funcionamiento, y en todo caso, si se comprueba que el contador funciona correctamente, los gastos deben ser reintegrados por el abonado y no al revés como viene sucediendo hasta ahora, en que el abonado tiene que pagar previamente para que se compruebe el uso adecuado del contador.

En cuanto a la segunda enmienda, Compromís propuso que la reducción de tarifa aplicable a las familias numerosas también se aplicarán a parados de larga duración, víctimas de violencia de género, pensionistas y viviendas sociales, debido a que son colectivos vulnerables y de menor renta.

Estas propuestas no prosperaron debido a que el PP acabó votando en contra del texto enmendado, lo que provocó que no se aprobara ninguna modificación. La polémica tuvo lugar cuando el Alcalde intento una argucia y convertir las enmiendas de Compromís en alegaciones, a pesar de que Compromís presentó las enmiendas en tiempo y forma para que fuesen informadas tal como establece la normativa local. Toda un intento del Alcalde con el único fin de que no se incluyeran las modificaciones de Compromís.

En el apartado de Educación y Cultura se llevaron a votación las bases de la convocatoria de Subvenciones a AMPAS y Centros Educativos para la promoción de actividades de concienciación medioambiental, culturales y deportivas, en este punto Compromís se abstuvo ya que el plazo de presentación de las justificaciones por parte de los centros termina en noviembre y no es tiempo suficiente para que los Colegios puedan realizar la tramitación. Además la cuantía destinada a estas Ayudas es insuficiente para cubrir las necesidades de los colegios a la hora de realizar actividades. De nuevo falta de previsión.

En el apartado de ruegos y preguntas, Compromís preguntó a cerca de las justificaciones de las obras de la Ciudad Deportiva Norte, ya que tanto en el proyecto inicial como en las modificaciones se ha incrementado notablemente el presupuesto inicial. A parte de los sobrecostes, Compromís también denunció el retraso de las obras de la Ciudad Deportiva, ya que estas debían haber terminado en el 2017.

 

S’amplia l’accés lliure a les instal·lacions esportives de Crevillent

La proposta de Compromís aprovada en el Ple d’ahir possibilitarà l’accés gratuït als opositors per a preparar les proves físiques i a qualsevol esportista en les pistes d’atletisme en la Ciutat Esportiva Félix Candela.

Crevillent a 30 d’octubre, el Ple Municipal va aprovar ahir, per unanimitat, la proposta de Compromís de modificació de la taxa d’ús d’instal·lacions esportives. Amb aquesta modificació, la situació de molts esportistes a nivell individual que no pertanyen a cap club local queda regulada, per la qual cosa podran fer ús de la pista d’atletisme sense haver d’abonar la taxa pertinent, igual que els opositors, que podran fer ús de les instal·lacions esportives.

Pel que fa al punt de la modificació de les ordenances fiscals, el Grup Municipal de Compromís va presentar dues esmenes per a l’ordenança de proveïment d’aigua i manteniment d’escomeses i comptadors. La primera esmena se centrava que les despeses de revisió dels comptadors els assumira la concessionària, en cas de sospita de mal funcionament, i en tot cas, si es comprova que el comptador funciona correctament, les despeses han de ser reintegrats per l’abonat i no a l’inrevés com ve succeint fins ara, que l’abonat ha de pagar prèviament perquè es comprove l’ús adequat del comptador.

Quant a la segona esmena, Compromís va proposar que la reducció de tarifa aplicable a les famílies nombroses també s’aplicaran a aturats de llarga durada, víctimes de violència de gènere, pensionistes i habitatges socials, a causa que són col·lectius vulnerables i de menor renda.

Aquestes propostes no van prosperar a causa que el PP va acabar votant en contra del text esmenat, la qual cosa va provocar que no s’aprovara cap modificació. La polèmica va tenir lloc quan l’Alcalde intente una argúcia i convertir les esmenes de Compromís en al·legacions, a pesar que Compromís va presentar les esmenes dins del termini i en la forma escaient perquè foren informades tal com estableix la normativa local. Tota un intent de l’Alcalde amb l’única fi que no s’inclogueren les modificacions de Compromís.

En l’apartat d’Educació i Cultura es van portar a votació les bases de la convocatòria de Subvencions a AMPAS i Centres Educatius per a la promoció d’activitats de conscienciació mediambiental, culturals i esportives, en aquest punt Compromís es va abstenir ja que el termini de presentació de les justificacions per part dels centres acaba al novembre i no és temps suficient perquè els Col·legis puguen realitzar la tramitació. A més la quantia destinada a aquestes Ajudes és insuficient per a cobrir les necessitats dels col·legis a l’hora de realitzar activitats. De nou mancada de previsió.

En l’apartat de precs i preguntes, Compromís va preguntar a prop de les justificacions de les obres de la Ciutat Esportiva Nord, ja que tant en el projecte inicial com en les modificacions s’ha incrementat notablement el pressupost inicial. A part dels sobrecostos, Compromís també va denunciar el retard de les obres de la Ciutat Esportiva, ja que aquestes havien d’haver acabat en el 2017.