El proceso de becas para la atención de alumnos y alumnas con necesidades específicas para el curso académico 2018-2019, no se ha suprimido y sigue tramitándose con total normalidad, como en los cursos anteriores.

Crevillent, 04 de octubre. Desde el Grupo Municipal de Compromís per Crevillent, queremos arrojar un poco de luz sobre la reciente polémica acerca de que, desde el Govern de la Generalitat se van a suprimir las ayudas para los alumnos con necesidades especiales específicas para el soporte del curso académico 2018-2019, ha declarado el Concejal del Grupo Municipal de Compromís per Crevillent, Eloy Candela.

En primer lugar, aclarar que las personas beneficiarias de este tipo de ayuda son todos los alumnos y alumnas que presenten necesidades educativas especiales, ya sean con diversidad funcional o sobre trastornos graves de conducta, y que cumplan unos requisitos específicos acreditados, como son: La discapacidad , el trastorno grave de conducta o la alta capacidad; la existencia de necesidades de soporte educativo, o la insuficiencia de los recursos especializados de soporte al centro de escolarización del alumnado  solicitante.

Eloy Candela añade que, los orientadores del SPE, el gabinete Municipal y el departamento de Orientación, emitirán un informe, teniendo en cuenta los requisitos de la convocatoria,  se recomienda  que en este informe se pueda permitir  la inclusión, en dichos informes, de la atención que el alumnado recibe en el centro y la que pueda recibir mediante la concesión de becas para que cubra toda la atención necesaria que necesite este tipo de alumnado.

En segundo lugar, aclara que la noticia publicada al periódico OKdiario cuyo titular reza “Que el socialista Ximo Puig ordena  suprimir las becas para niños con necesidades especiales” es totalmente falsa y tendenciosa,  ya que atribuye  a la Generalitat una competencia ante esta convocatoria de ayudas que es del Ministerio, estas becas no las convoca ni otorga la Generalitat, y por lo tanto no las puede suprimir.

Por las redes sociales anda circulando un escrito que suscribe un equipo directivo junto con la orientadora de un centro del territorio, donde se afirma que los directores del SPE han recibido instrucciones para ser más estrictos a la hora de certificar la necesidad del tratamiento solicitado, dichas declaraciones no son ciertas y están creando cierto malestar tanto en la comunidad educativa como en a los padres y madres de los alumnos con necesidades específicas.

El concejal ecosocialista explica que, en ningún momento se han dado instrucciones al SPE, por parte de la Generalitat, para que no se cursen las solicitudes de las becas y se puede garantizar que dichas solicitudes se están tramitando en tiempo y forma, para que el alumnado de los centros sea debidamente atendido, por lo que ningún alumno o alumna se quedará sin los recursos que necesiten.

Por lo tanto, debe haber un criterio a la hora de compartir cierta información o noticias, ya que en época electoral, como ya ha pasado en anteriores legislaturas, se trabaja más para crear mentiras y bulos que para mejorar la calidad de vida de los crevillentinos.

 

Les sol·licituds de beques per a l’alumnat amb necessitats específiques s’estan tramitant dins del termini i en la forma sense cap impediment 

El procés de beques per a l’atenció d’alumnes i alumnes amb necessitats específiques per al curs acadèmic 2018-2019, no s’ha suprimit i segueix tramitant-se amb total normalitat, com en els cursos anteriors.

Crevillent, 04 d’octubre. Des del Grup Municipal de Compromís per Crevillent, volem llançar una mica de llum sobre la recent polèmica sobre que, des del Govern de la Generalitat es van a suprimir les ajudes per als alumnes amb necessitats especials específiques per al suport del curs acadèmic 2018-2019, ha declarat el Regidor del Grup Municipal de Compromís per Crevillent, Eloy Candela.

En primer lloc, aclarir que les persones beneficiàries d’aquest tipus d’ajuda són tots els alumnes i alumnes que presenten necessitats educatives especials, ja siguen amb diversitat funcional o sobre trastorns greus de conducta, i que complisquen uns requisits específics acreditats, com són: La discapacitat , el trastorn greu de conducta o l’alta capacitat; l’existència de necessitats de suport educatiu, o la insuficiència dels recursos especialitzats de suport al centre d’escolarització de l’alumnat sol·licitant.

Eloy Candela afig que, els orientadors del SPE, el gabinet Municipal i el departament d’Orientació, emetran un informe, tenint en compte els requisits de la convocatòria, es recomana que en aquest informe es puga permetre la inclusió, en aquests informes, de l’atenció que l’alumnat rep en el centre i la que puga rebre mitjançant la concessió de beques perquè cobrisca tota l’atenció necessària que necessite aquest tipus d’alumnat.

En segon lloc, aclareix que la notícia publicada al periòdic OKdiario que el seu titular resa “Que el socialista Ximo Puig ordena suprimir les beques per a xiquets amb necessitats especials” és totalment falsa i tendenciosa, ja que atribueix a la Generalitat una competència davant aquesta convocatòria d’ajudes que és del Ministeri, aquestes beques no les convoca ni atorga la Generalitat, i per tant no les pot suprimir.

Per les xarxes socials circula un escrit que subscriu un equip directiu juntament amb l’orientadora d’un centre del territori, on s’afirma que els directors del SPE han rebut instruccions per a ser més estrictes a l’hora de certificar la necessitat del tractament sol·licitat, aquestes declaracions no són certes i estan creant cert malestar tant en la comunitat educativa com en als pares i mares dels alumnes amb necessitats específiques.

El regidor ecosocialista explica que, en cap moment s’han donat instruccions al SPE, per part de la Generalitat, perquè no es cursen les sol·licituds de les beques i es pot garantir que aquestes sol·licituds s’estan tramitant dins del termini i en la forma escaient, perquè l’alumnat dels centres siga degudament atès, per la qual cosa cap alumne o alumna es quedarà sense els recursos que necessiten.

Per tant, ha d’haver-hi un criteri a l’hora de compartir certa informació o notícies, ja que en època electoral, com ja ha passat en anteriors legislatures, es treballa més per a crear mentides i bulos que per a millorar la qualitat de vida dels crevillentins.