Un año más, y van 15 años que Compromís per Crevillent, realiza el acto de conmemoración del aniversario de la II República y el homenaje a represaliados crevillentinos por parte de la dictadura franquista.

Crevillent a 12 de abril, Compromís per Crevillent organiza el tradicional acto de conmemoración del aniversario de la II República que tendrá lugar este sábado 14 de abril a las 19’30 h en el salón de actos de la Casa Municipal de Cultura “José candela Lledó”.

También se realizará un homenaje y recuerdo de aquellas mujeres y hombres que sufrieron el exilio y la represión para defender los valores democráticos y los derechos políticos y sociales que representó la II República.

Este año el acto contará con una conferencia dedicada a la aplicación de la “Ley de Memoria Democrática y por la Convivencia de la Comunidad Valenciana”  a cargo de FRANCISCO GARCÍA LATORRE. Diputado en las Cortes Valencianas y representante de Compromís en la Comisión de Justicia, Derechos y Libertades Públicas.

Como introducción a la parte de homenaje a los represaliados contaremos con JOSÉ MANUEL LAUREIRO SOL, historiador que nos hablará de la República y Masonería ya que en esta ocasión el recuerdo va dirigido a aquellos crevillentinos que sufrieron persecución política por su condición de republicanos y masones.

Y por último el homenaje a los represaliados por su condición de masones correrá a cargo de Diego Mas Botella autor del libro “Crevillent ocult”.

Durante el acto también habrá varias interpretaciones artísticas y recitales de poesía a cargo de María Dolores Candela.

 

 

Acte de commemoració de la II República
Un any més, i van 15 anys que Compromís per Crevillent, realitza l’acte de commemoració de l’aniversari de la II República i l’homenatge a represaliats crevillentins per part de la dictadura franquista.
Crevillent a 12 d’abril, Compromís per Crevillent organitza el tradicional acte de commemoració de l’aniversari de la II República que tindrà lloc aquest dissabte 14 d’abril a les 19’30 h en el saló d’actes de la Casa Municipal de Cultura “José Candela Lledó”.
També es realitzarà un homenatge i record d’aquelles dones i homes que van patir l’exili i la repressió per a defensar els valors democràtics i els drets polítics i socials que va representar la II República.
Enguany l’acte comptarà amb una conferència dedicada a l’aplicació de la “Llei de Memòria Democràtica i per la Convivència de la Comunitat Valenciana” a càrrec de FRANCISCO GARCÍA LATORRE. Diputat en les Corts Valencianes i representant de Compromís en la Comissió de Justícia, Drets i Llibertats Públiques.
Com a introducció a la part d’homenatge als represaliats comptarem amb JOSÉ MANUEL LAUREIRO SOL, historiador que ens parlarà de la República i Maçoneria ja que en aquesta ocasió el record va dirigit a aquells crevillentins que van patir persecució política per la seua condició de republicans i maçons.
I finalment l’homenatge als represaliats per la seua condició de maçons serà a càrrec de Diego Mas Botella autor del llibre “Crevillent ocult”.
Durant l’acte també hi haurà diverses interpretacions artístiques i recitals de poesia a càrrec de María Dolores Candela.