En el pleno de este lunes, se debatieron los presupuestos municipales de 2018 para su aprobación inicial, unos presupuestos que para el grupo Municipal de Compromís se presentan tarde ya que tendría que haberse presentado a finales de 2017, y que con los plazos legales de exposición pública, y la posibilidad de que se presente alguna alegación no estarán aprobados definitivamente en el mejor de los casos hasta final de abril, con lo que esto supondrá en retraso de los pagos y de la aplicación de los contenidos en materia de servicios y dotaciones para los ciudadanos.

Además esta aprobación que el PP consigue con el voto de calidad del Alcalde  con la abstención cómplice de C’s y la Concejala tránsfuga, y que  por su contenido son una fotocopia de los presupuestos de 2017, debido al agotamiento e incapacidad de gestión de este Gobierno, al final del ejercicio quedaron sin ejecutar toda una serie de partidas importantes, en Medio Ambiente, plan de rehabilitación de viviendas, plan de instalación de nuevas empresas, inversiones, plan municipal de empleo, Circuito de Running, Ciudad deportiva Norte etc. muchas de esas partidas se han ejecutado al 0%, y otras por debajo del 50%.

Ante esto Compromís en su votación contraria a estos presupuestos, manifestó que lo necesario en estos momentos es configurar una mayoría progresista, que impulse nuevas políticas modernizadoras que acaben con la situación de parálisis que el actual Alcalde con el apoyo de C’s ha provocado en nuestro pueblo.

En el apartado de mociones, el Grupo Municipal de Compromís  presentó una moción para instar al Gobierno central a reponer el derecho de las personas cuidadoras no profesionales del Sistema de dependencia para que sus cuotas de la Seguridad Social corran a cargo de la Administración del Estado, la cual fue aprobada con el apoyo de todos los grupos de la oposición y la abstención del Partido Popular.

En dicha moción se recogían diferentes puntos, de los que se destacan, restablecer la obligatoria suscripción del convenio especial de Seguridad Social de los cuidadores no profesionales que en la mayoría de los casos son los familiares de personas en situación de dependencia, así como el ingreso de su correspondiente cotización a cargo exclusivo del Estado.

Mediante esta moción, el Grupo de Compromís ha querido poner en valor el trabajo que realizan los cuidadores no profesionales, rescatando sus derechos y trabajando para que la situación que provocó el Gobierno del Partido Popular se restablezca.

También en el apartado de mociones, Compromís, presentó un paquete de enmiendas a la Moción presentada por el Partido Popular referente al respaldo del Manifiesto Levantino por el agua.

Dichas enmiendas, pretendían complementar el acuerdo, siendo presentadas ayer mismo en el Ayuntamiento de Elche, las cuales fueron apoyadas por el Partido Popular de Elche. Pero finalmente el Partido Popular se negó a incluirlas en el acuerdo, siendo de igual modo apoyada por Compromís.

 

RESUM PLE 26 DE MARÇ

En el ple d’aquest dilluns, es van debatre els pressupostos municipals de 2018 per a la seua aprovació inicial, uns pressupostos que per al grup Municipal de Compromís es presenten vesprada ja que hauria d’haver-se presentat a la fi de 2017, i que amb els terminis legals d’exposició pública, i la possibilitat que es presente alguna al·legació no estaran aprovats definitivament en el millor dels casos fins a final d’abril, amb el que açò suposarà en retard dels pagaments i de l’aplicació dels continguts en matèria de serveis i dotacions per als ciutadans.

A més aquesta aprovació que el PP aconsegueix amb el vot de qualitat de l’Alcalde amb l’abstenció còmplice de C’s i la Regidora trànsfuga, i que pel seu contingut són una fotocòpia dels pressupostos de 2017, a causa de l’esgotament i incapacitat de gestió d’aquest Govern, al final de l’exercici van quedar sense executar tot un seguit de partides importants, al mig Ambient, pla de rehabilitació d’habitatges, pla d’instal·lació de noves empreses, inversions, pla municipal d’ocupació, Circuit de Running, Ciutat esportiva Nord etc. moltes d’aqueixes partides s’han executat al 0%, i unes altres per sota del 50%.

Davant açò Compromís en la seua votació contrària a aquests pressupostos, va manifestar que el necessari en aquests moments és configurar una majoria progressista, que impulse noves polítiques modernitzadores que acaben amb la situació de paràlisi que l’actual Alcalde amb el suport de C’s ha provocat en el nostre poble.

En l’apartat de mocions, el Grup Municipal de Compromís va presentar una moció per a instar al Govern central a reposar el dret de les persones cuidadores no professionals del Sistema de dependència perquè les seues quotes de la Seguretat Social siguen a càrrec de l’Administració de l’Estat, la qual va ser aprovada amb el suport de tots els grups de l’oposició i l’abstenció del Partit Popular.

En aquesta moció s’arreplegaven diferents punts, dels quals es destaquen, restablir l’obligatòria subscripció del conveni especial de Seguretat Social dels cuidadors no professionals que en la majoria dels casos són els familiars de persones en situació de dependència, així com l’ingrés de la seua corresponent cotització a càrrec exclusiu de l’Estat.

Mitjançant aquesta moció, el Grup de Compromís ha volgut posar en valor el treball que realitzen els cuidadors no professionals, rescatant els seus drets i treballant perquè la situació que va provocar el Govern del Partit Popular es restablisca.

També en l’apartat de mocions, Compromís, va presentar un paquet d’esmenes a la Moció presentada pel Partit Popular referent al respatler del Manifest Llevantí per l’aigua.

Aquestes esmenes, pretenien complementar l’acord, sent presentades ahir mateix en l’Ajuntament d’Elx, les quals van ser recolzades pel Partit Popular d’Elx. Però finalment el Partit Popular es va negar a incloure-les en l’acord, sent d’igual manera recolzada per Compromís.