Sorprén, i molt, la moció presentada pel Partit Popular respecte a la gestió realitzada en sanitat i serveis socials per part de la Generalitat Valenciana, valorant de forma negativa la política sanitària impulsada des del govern del Botànic. I sorprén perquè bona part de la desfeta en una de les àrees més importants per a la qualitat de vida i el futur de les persones és la Sanitat ha vingut de la mà del Partit Popular.

Va ser el PP, al llarg de vint anys, el que va convertir als pacients en clients i el que va obrir la porta a la privatització de cinc àrees sanitàries al llarg del nostre territori, una cosa que en cap altre territori d’Europa s’han atrevit a fer. I el que ha suposat, de facte, en molts casos contractacions laborals amb pitjors condicions –en alguns casos pèssimes- que els dels treballadors de la sanitat pública i opacitat en la política de compres i facturacions.

La Conselleria de Sanitat Universal, amb el suport de la majoria de les Corts Valencianes i del Govern del Botànic, retornarà a la gestió pública els departaments de gestió concessionada quan acaba el contracte, sense cap cost afegit a les butxaques dels valencians i les valencianes.

Compromís afig que les declaracions del Partit Popular responen a una moció tipus i a una estratègia de la Sra. Bonig per a llevar als ajuntaments la seua incapacitat demostrada de fer oposició en les Corts Valencianes. El Grup del PP que té una obsessió quasi enfermiza en el Govern del Botànic no viu en la realitat.

En primer lloc haurien de actuar per acabar amb les mancances dels Serveis Socials de Crevillent, ja que falta personal en les instal·lacions, i no parlem de les condicions en les quals encontrem l’edifici, ja que sent un servei vital per a Crevillent, les condicions són bastants precàries i més pareixen del segle passat, més que del mateix segle XXI.

Eixa, membres del Partit Popular de Crevillent, és la diferència entre els vint anys del govern popular i els dos anys que porta el govern d’esquerres i plural del Botànic.  Ara la sanitat és universal, i és de qualitat, i si no que li pregunten als valencians malalts amb hepatitis C que han rebut el tractament que vostés els negaven, i que els han salvat la vida. 10.222 valencians que ara estan vius gràcies a aquest govern.

Per altra banda, mai podran dir que amb el Govern del Botànic els serveis a Crevillent no han millorat, ja que la Generalitat Valenciana està subvencionant en 100% del 159.563,50 que costa mantenir els serveis que presta el CAT, o el reforçament a l’incrementar la partida pressupostària per a l’equip base de Serveis Socials, o l’eliminació del copagament farmacèutic o en residencies de persones amb discapacitat. Per altra banda també podem veure com les llisten en dependència baixen mes a mes, encara que les sol·licituds hi han augmentat.

La incapacidad de hacer oposición de la Sra. Bonig y del PP en las Cortes

Sorprende, y mucho, la moción presentada por el Partido Popular respecto a la gestión realizada en sanidad y servicios sociales por parte de la Generalitat Valenciana, valorando de forma negativa la política sanitaria impulsada desde el gobierno del Botànic. Y sorprende, porque buena parte de la derrota en una de las áreas más importantes para la calidad de vida y el futuro de las personas es la Sanidad ha venido de la mano del Partido Popular.

Fue el PP, a lo largo de veinte años, el que convirtió a los pacientes en clientes y el que abrió la puerta a la privatización de cinco áreas sanitarias a lo largo de nuestro territorio, una cosa que ningún otro territorio de Europa se han atrevido a hacer. Y el que ha supuesto, de facto en muchos casos, contrataciones laborales con peores condiciones –en algunos casos, pésimas- que los de los trabajadores de la sanidad pública y opacidad en la política de compras y facturaciones.

La Conselleria de Sanidad Universal, con el apoyo de la mayoría de las Cortes Valencianas y del Gobierno del Botànic, devolverá a la gestión pública los departamentos de gestión concesionada cuando acabe el contrato, sin ningún coste añadido a los bolsillos de los valencianos y las valencianas.

Compromís añade, que las declaraciones del Partido Popular responden a una moción tipo y a una estrategia de la Sra. Bonig para quitar en los ayuntamientos su incapacidad demostrada de hacer oposición en las Cortes Valencianas. El Grupo del PP, que tiene una obsesión casi enfermiza con el Gobierno del Botànic, no vive en la realidad.

En primer lugar tendrían que actuar para acabar con las carencias de los Servicios Sociales de Crevillent, puesto que falta personal en las instalaciones, y no hablemos de las condiciones en las cuales encontramos el edificio, puesto que siendo un servicio vital para Crevillent, las condiciones son bastantes precarias y más parecen del siglo pasado, más que del mismo siglo XXI.

Esa, miembros del Partido Popular de Crevillent, es la diferencia entre los veinte años del Gobierno Popular y los dos años que trae el gobierno de izquierdas y plural del Botànic. Ahora la sanidad es universal, y es de calidad, y si no que le preguntan a los valencianos enfermos con hepatitis C que han recibido el tratamiento que ustedes les negaban, y que les han salvado la vida. 10.222 valencianos que ahora están vivos gracias a este gobierno.

Por otro lado, nunca podrán decir que con el Gobierno del Botànic, los servicios en Crevillent no han mejorado, puesto que la Generalitat Valenciana está subvencionando en 100% del 159.563,50€ que cuesta mantener los servicios que presta el CAT, o el reforzamiento al incrementar la partida presupuestaria para el equipo base de Servicios Sociales, o la eliminación del copago farmacéutico o en residencias de personas con discapacitado. Por otro lado también podemos ver como las listan en dependencia bajan mes a mes, aunque las solicitudes han aumentado.