Crevillent, 05 de octubre. Compromís per Crevillent aprobará la reducción del IBI, en primer lugar porque es un mandato del Pleno que acordó el pasado mes de junio con el voto favorable de la toda la oposición (Compromís, PSOE, C’S, Esquerra y la concejala no adscrita) y la abstención del PP, a raíz de una moción presentada por el Portavoz Municipal de Compromís per Crevillent, José Manuel Penalva.

Compromís recuerda que dicha moción y la aprobación plenaria se justificaba a raíz de la regularización e incrementos de los padrones del IBI que solicitó el Alcalde en abril de 2014.

Entre las medidas acordadas se encontraba la reducción del IBI y las ayudas individuales para aquellos sujetos pasivos con rentas mínimas y que ahora se han anunciado.

El pacto, entre el PP y C’s, entre el Sr. César Asencio y el Sr. Soriano evidencia que nada ha cambiado en las formas políticas de la derecha crevillentina, ya que se ningunea tanto a quien presenta la iniciativa política que es la que ha provocado esta reducción para compensar el catastrazo como a todos aquellos grupos de la oposición que sin ellos no se hubiese aprobado en Pleno ya que el PP no dio su apoyo e incluso manifestó sus dudas sobre estas iniciativas.

José Manuel Penalva, portavoz del Grupo Municipal de Compromís, también ha anunciado que en el Consejo Rector de Suma celebrado ayer se ha acordado la reducción del coste de gestión que el Ayuntamiento paga a este organismo autónomo de la Diputación Provincial y que podría estimarse en cerca de 8 mil euros que podría también destinarse a ayudas sociales para las personas con menos recursos. La reducción de la tasa es del 4%.

Desde Compromís esperamos         que los datos económicos presentados por el PP y C’s  estén basados en la realidad de los costes que les va a suponer a muchos crevillentinos  el incremento del recibo del IBI por la revisión catastral del PP, ya que la decisión plenaria con la aprobación de la moción presentada por Compromís iba encaminada a compensar con la bajada del coeficiente a aplicar en el IBI el desmesurado incremento que supondrá la citada revisión en los recibos del IBI de muchos crevillentinos.

 

Compromís aprovarà l’acord plenari per a rebaixar l’IBI

Crevillent, 05 d’octubre. Compromís per Crevillent aprovarà la reducció de l’IBI, en primer lloc perquè és un mandat del Plenari que va acordar el passat mes de juny amb el vot favorable de la tota l’oposició (Compromís, PSOE, C’S, Esquerra i la regidora no adscrita) i l’abstenció del PP, arran d’una moció presentada pel Portaveu Municipal de Compromís per Crevillent, José Manuel Penalva.

Compromís recorda que aquesta moció i l’aprovació plenària es justificava en conseqüència de la regularització i increments dels padrons de l’IBI que va sol·licitar l’Alcalde a l’abril de 2014.

Entre les mesures acordades es trobava la reducció de l’IBI i les ajudes individuals per a aquells subjectes passius amb rendes mínimes i que ara s’han anunciat.

El pacte, entre el PP i C’s, entre el Sr. César Asencio i el Sr. Soriano evidencia que gens ha canviat en les formes polítiques de la dreta crevillentina, ja que es ninguneja tant a qui presenta la iniciativa política que és la que ha provocat aquesta reducció per a compensar el “catastrazo” com a tots aquells grups de l’oposició que sense ells no s’haguera aprovat en Plenari, ja que el PP no va donar el seu suport i fins i tot va manifestar els seus dubtes sobre aquestes iniciatives.
José Manuel Penalva, portaveu del Grup Municipal de Compromís, també ha anunciat que en el Consell Rector de Suma, celebrat ahir, s’ha acordat la reducció del cost de gestió que l’Ajuntament paga a aquest organisme autònom de la Diputació Provincial i que podria estimar-se en prop de 8 mil euros que podria també destinar-se a ajudes socials per a les persones amb menys recursos. La reducció de la taxa és del 4%.

Des de Compromís esperem que les dades econòmiques presentades pel PP i C’s estiguen basats en la realitat dels costos que els va a suposar a molts crevillentins l’increment del rebut de l’IBI per la revisió cadastral del PP, ja que la decisió plenària amb l’aprovació de la moció presentada per Compromís anava encaminada a compensar amb la baixada del coeficient a aplicar en l’IBI el desmesurat increment que suposarà la citada revisió en els rebuts de l’IBI de molts crevillentins.