El Crevillent, 18 de enero. Compromís per Crevillent lamenta que César Augusto Asencio se resista por enésima vez a retirar el monolito de José Antonio Primo de Rivera. Un símbolo que esta fuera de dudas que vulnera la Ley 52/2007 de Memoria histórica.

Una Ley que democráticamente fue aprobada por el Congreso de Diputados y que entre otras cuestiones establece retirar toda simbología fascista en línea con lo sucedido en prácticamente la totalidad de los países europeos.

Desde Compromís se recuerda que no es la primera vez que el PP impide y se opone a la retirada del monolito a Primo de Rivera, en esta ocasión la moción de Esquerra salió adelante, con el apoyo, entre otros, de Compromís per Crevillent.

Ya es habitual por parte del Alcalde César Augusto maniobrar en defensa de la simbología franquista, con anterioridad en noviembre de 2004 y en 2008 el Portavoz Municipal de Compromís José Manuel Penalva ya presentó propuestas de retirada de símbolos franquistas,  y también lo impidió con una maniobra de negociación que no llegó a ningún acuerdo por el nulo interés del PP.

Y ahora vuelve a repetir la misma jugada, intentando suplir su falta de mayoría absoluta buscando el apoyo del Grupo Municipal de Ciudadanos para cambiar el acuerdo que ya se había tomado por mayoría del Pleno.

Desde que el PP perdió la mayoría absoluta se está convirtiendo en habitual el no aplicar los acuerdos del Pleno que no comparte, por el hecho de que son propuestas de la oposición,  sin importarle si son de interés para la ciudadanía o no.

El Alcalde en esta ocasión intenta superarse y pretende cambiar un acuerdo firme que ya se tomo por mayoría, provocando otra votación en el Pleno, y haciendo que ciudadanos cambie su posición una vez más a favor del Partido Popular. Cabria recordar a C’s, que de doce mociones aprobadas por el Pleno a su Grupo, solo dos se han ejecutado por parte del Gobierno Local.

Compromís anuncia que, si el PP revierte la decisión plenaria y no ejecuta de inmediato la retirada del monolito, llevará al Alcalde a los tribunales por incumplimiento de la Ley 52/2007.

 

El PP i Ciudadanos maniobren per a mantenir el monòlit a José Antonio Primo de Rivera

El Crevillent, 18 de gener. Compromís per Crevillent lamenta que César Augusto Asencio es resistisca per enèsima vegada a retirar el monòlit de José Antonio Primo de Rivera. Un símbol que està fora de dubtes que vulnera la Llei 52/2007 de Memòria històrica.

Una Llei que democràticament va ser aprovada pel Congrés de Diputats i que entre altres qüestions estableix retirar tota simbologia feixista en línia amb el succeït en pràcticament la totalitat dels països europeus.

Des de Compromís es recorda que no és la primera vegada que el PP impedeix i s’oposa a la retirada del monòlit a Primo de Rivera, en aquesta ocasió la moció de L’Esquerra va tirar endavant, amb el suport, entre uns altres, de Compromís per Crevillent.

Ja és habitual per part de l’Alcalde César Augusto maniobrar en defensa de la simbologia franquista, amb anterioritat al novembre de 2004 i en 2008 el Portaveu Municipal de Compromís José Manuel Penalva ja va presentar propostes de retirada de símbols franquistes, i també ho va impedir amb una maniobra de negociació que no va arribar a cap acord pel nul interès del Partit Popular.

I ara torna a repetir la mateixa jugada, intentant suplir la seua falta de majoria absoluta cercant el suport del Grup Municipal de Ciudadanos per a canviar l’acord que ja s’havia pres per majoria del Plenari.

Des que el PP va perdre la majoria absoluta s’està convertint en habitual el no aplicar els acords del Plenari que no comparteix, pel fet que són propotes de l’oposició, sense importar-li si són d’interès per a la ciutadania o no.

L’Alcalde en aquesta ocasió intenta superar-se i pretén canviar un acord ferm que ja es prenc per majoria, provocant una altra votació en el Plenari, i fent que ciutadans canvie la seua posició una vegada més a favor del Partit Popular. Cabria recordar a C’s, que de dotze mocions aprovades pel Plenari al seu Grup, solament dos s’han executat per part del Govern Local.

Compromís anuncia que, si el PP reverteix la decisió plenària i no executa immediatament la retirada del monòlit, portarà a l’Alcalde als tribunals per incompliment de la Llei 52/2007.