Emoció i record en l’acte de commemoració de la II República

Crevillent a 12 d’abril. El passat dissabte dia 9 d’abril va tindre lloc el XIII Acte en commemoració de la II República per part del col·lectiu local de Compromís per Crevillent.

L’acte va començar amb les intervencions de Noemí Candela, Miguel Penalva i Juan Francisco Quiñonero, del col·lectiu de Joves amb Iniciativa de Crevillent. Els ponents van donar una visió pròpia del futur, un futur que ells han de construir, defensant la memòria històrica.

El públic també va gaudir de la música de Pepe Marco, que fa fer emocionar al públic amb lletres pròpies del poble de Crevillent i de la seua gent.

A continuació, Diego Mas Botella va intervindre per portar al públic temps enrere, i recordar al milicians crevillentins que van lluitar per els seus ferms ideals. Va explicar també, l’exposició que va inaugurar al Col·lectiu de Compromís i que estarà en exposada a la Casa Municipal de Cultura fins el divendres.

Diego Mas i José Manuel Penalva, realitzaren l’homenatge a Juan Candela, milicià crevillentí que va morir fa pocs dies, i a Vicente Illán Belén, que amb els seus 99 anys va recollir la senya commemorativa. Aquesta part va ser molt emotiva per a tot el públic i especialment per als familiars assistents.

Per a finalitzar l’acte el Portaveu Municipal i Diputat Provincial de Compromís, José Manuel Penalva, va concloure dient que des del col·lectiu de Compromís es continuarà presentant iniciatives per a recuperar la memòria del nostre poble per dignitat i justícia. A més, va a puntar que la proposta que el Grup Municipal va presentat al ple per al reconeixement públic de 7 crevillentins que van ser deportats a camps de concentració nazi per les tropes franquistes, ja s’ha dut a terme amb la provació de la moció, i la construcció del monument commemoratiu.

 

 

 

Emoción y recuerdo en el acto de conmemoración de la II República

Crevillente a 12 de abril. El pasado sábado día 9 de abril tuvo lugar el XIII Acto en conmemoración de la II República por parte del colectivo local de Compromís por Crevillent.

 El acto empezó con las intervenciones de Noemí Candela, Miguel Penalva y Juan Francisco Quiñonero, del colectivo de Jóvenes amb Iniciativa de Crevillent. Los ponentes dieron una visión propia del futuro, un futuro que ellos tienen que construir, defendiendo la memoria histórica. El público también disfrutó de la música de Pepe Marco, emociono al público con letras propias del pueblo de Crevillent y de su gente.

 A continuación, Diego Mas Botella intervino para recordar al milicianos crevillentinos que lucharon por sus firmes ideales. Explicó también, la exposición que inauguró al Colectivo de Compromís y que estará expuesta en la Casa Municipal de Cultura hasta el viernes.

 Diego Mas y José Manuel Penalva, realizaron el homenaje a Juan Candela, miliciano crevillentino que murió hace pocos días, y a Vicente Illán Belén, que con sus 99 años recogió una placa conmemorativa. Esta parte fue muy emotiva para todo el público y especialmente para los familiares asistentes.

Para finalizar el acto el Portavoz Municipal y Diputado Provincial de Compromís, José Manuel Penalva, concluyó diciendo que desde el colectivo de Compromís se continuará presentando iniciativas para recuperar la memoria de nuestro pueblo por la dignidad y la justicia. Además, se informo que la propuesta que el Grupo Municipal presento al pleno para el reconocimiento público de 7 crevillentinos que fueron deportados a campos de concentración nazi, ya se ha llevado a cabo con la aprobación  de la moción, y la construcción del monumento, conmemorativo.

Arxivat en: Memòria Històrica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *