Compromís per Crevillent vol manifestar la seua satisfacció, ja que a partir del pròxim curs 2016-2017 es tornarà a establir el model de les àrees d’influència, per a substituir al model únic que va instaurar el Partit Popular, a l’hora de matricular als alumnes en els col·legis.

Crevillent a 4 de febrer. La regidora de Compromís, Dory Cortés explica que les modificacions respecte al decret de 2013 són cridaneres. No tant per la importància que es concedeix a un criteri o un altre (el dels germans segueix prevalent) com pels punts que desapareixen. Els dos criteris que ja no seran tinguts en compte són el famós punt que lliurement podia concedir el col·legi i el que valorava que pares o germans anaren ex alumnes del centre.


Pel que fa a la puntuació que es tindrà en compte, en molts casos segueix sent la mateixa, la renda familiar sumarà fins a 1 punt i l’existència de discapacitat en l’alumne entre 3 o 5 en funció del grau. La discapacitat dels pares o germans també està valorada amb 1 a 3 punts. La condició de família nombrosa manté la mateixa puntuació, 3 en la categoria general i 5 en l’especial. No obstant açò, l’Administració Autonòmica introdueix un nou concepte a valorar, el de la família monoparental, que tindrà en compte un total de 3 punts.


Dory Cortés, afirma que d’ara endavant es prevaldrà la proximitat a cada centre o àrea de servei, ja que moltes famílies del municipi que viuen al costat d’un col·legi, han de desplaçar-se diàriament a l’altre extrem de la localitat perquè els seus fills puguen anar al col·legi.

L’aplicació d’aquest criteri i que els germans estiguen cursant l’any escolar en el centre farà que la distribució siga molt més equitativa.